Lois Oosterlaar met het speldje van de republiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Lois Oosterlaar met het speldje van de republiek. © Gerard Vrakking

Lois uit Luttenberg krijgt onderscheiding van Republikeinen: ‘Mooi hoor, maar mijn Koninklijke lintje is veel specialer’

Dat zijn voetbalmaat Lois Oosterlaar op 26 april een koninklijke onderscheiding kreeg, vond Jos Westenenk uit Luttenberg heel terecht. Maar als rechtgeaarde republikein vond hij dat het daar niet bij moest blijven. Westenenk kreeg de vereniging de Republiek zo ver dat zij Lois ook met een onderscheiding vereerden. De vraag was wel, neemt hij hem aan?

 1. Veel hobbels te gaan tot een definitief plan voor schoolgebouwen Raalte: ‘Voor de zomer redden we niet’
  PREMIUM

  Veel hobbels te gaan tot een definitief plan voor schoolge­bou­wen Raalte: ‘Voor de zomer redden we niet’

  Een definitief plan voor alle schoolgebouwen in de gemeente Raalte zal er voor de zomervakantie zeker nog niet zijn. Er liggen nog veel obstakels op de weg voor het huisvestingsplan voor het onderwijs dat al maanden wordt besproken door de gemeente en schoolbesturen Mijnplein en De Mare. Er moet namelijk in elke kern een schoolgebouw behouden blijven. Aan dat streven hangt een flink prijskaartje.
 2. Heeft rapport over vastgelopen project in Raalte politieke gevolgen? ‘Er zijn bewindspersonen om minder weggestuurd’
  PREMIUM

  Heeft rapport over vastgelo­pen project in Raalte politieke gevolgen? ‘Er zijn bewindsper­so­nen om minder wegge­stuurd’

  De wethouders waren onzichtbaar, de communicatie ondermaats en de verwachtingen werden slecht gemanaged. De Raalter gemeenteraadsleden hebben met het evaluatierapport van onderzoeksbureau Berenschot gekregen waar ze om vroegen: inzicht in wat er misging rond de realisatie van cultuurboerderij Strunk. ,,Met alle adviezen in het rapport kan er in het vervolg alleen maar een verstandig voorstel voor een doorstart komen’’, is Jan Schokker van Gemeentebelangen desondanks optimistisch.
 3. De één stapt erover heen, voor de ander is het een onneembare hindernis: Heino doet wat aan scheve stoeptegels
  PREMIUM

  De één stapt erover heen, voor de ander is het een onneembare hindernis: Heino doet wat aan scheve stoepte­gels

  Heino gaat voortaan elke vier jaar inventariseren waar stoepen een bijna onneembare hindernis zijn geworden voor ouderen die niet meer zo goed ter been zijn. De gemeente Raalte kan die plekken dan beter aanpakken dan nu het geval is. „Je meldt zoiets niet heel snel bij de gemeente, zeker niet als je dat als oudere via internet moet doen. Maar het is wel een probleem”, zegt bestuurslid Ria Hagenvoort van Plaatselijk Belang Heino.
 1. Waarom het Sallandse dorpje Heeten rust geeft aan Memphis Depay en zijn moeder Cora
  PREMIUM

  Waarom het Sallandse dorpje Heeten rust geeft aan Memphis Depay en zijn moeder Cora

  Bijzonder noemt Cora Schensema de relatie met haar zoon Memphis Depay. En dat is niet alleen, zegt ze, omdat ze hem met de rest van de wereld moet delen. De band is ook speciaal, omdat ze met z’n tweeën zoveel moeilijke momenten hebben meegemaakt. Maar nu is er rust. Mede dankzij een boerderij in Heeten die de voetballer van het Nederlands elftal vijf jaar geleden voor zijn moeder heeft gekocht.
 2. Zonnepark op bedrijventerrein de Zegge VII in Raalte komt er toch niet: plan voor 9600 panelen blijkt niet rendabel
  PREMIUM

  Zonnepark op bedrijven­ter­rein de Zegge VII in Raalte komt er toch niet: plan voor 9600 panelen blijkt niet rendabel

  Het zonnepark op bedrijventerrein De Zegge VII in Raalte komt er toch niet. Het is niet haalbaar om 9600 zonnepanelen te plaatsen onder de hoogspanningsleidingen vanwege de financiële risico’s en de ruimte die de panelen op de grond innemen. ,,Als er op termijn andere technische mogelijkheden zijn, kunnen we er wellicht weer naar kijken, maar dat is nu niet heel realistisch’’, zegt wethouder Frank Niens.

Salland