Woonzorglocatie De Statenhorst in Heino, voorheen Huis ter Heijne.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorglocatie De Statenhorst in Heino, voorheen Huis ter Heijne. © Ronald Hissink

Louche constructies rond failliet zorgbedrijf achter woonzorglocatie in Heino? Extern onderzoek gestart

Het faillissement van Ontzorgd Wonen is verre van afgewikkeld. Het zorgbedrijf, waar woonzorglocatie Statenhorst uit Heino onder viel, ging in december 2021 failliet waardoor tientallen ouderen in Heino op straat dreigden te belanden. De curator neemt nu een extern bureau in de arm om erachter te komen hoe de administratie is bijgehouden en of met het geschuif van vastgoed geld in de zakken van ex-bestuurders of aandeelhouders belandde.

4 reacties

 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Met dank aan de privatisering. Sluit alle verzorgingshuizen en laat er "zorgbedrijven" voor terugkomen. Dan kun je meteen zien dat de "productie " zeker niet toeneemt en de ZORG al helemaal niet.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Dit wanbeleid is het topje van een ijsberg, mensen die een PGB hebben zijn vaak niet de meest weerbaren, zeker niet als ze te maken krijgen met van die gladde managers die nog nooit een steunkous hebben gezien. Ook de rol van notarissen, accountants en advocaten zou bekeken moeten worden die kijken nog veel te vaak de andere kant uit.
 • E Berg

  2 maanden geleden
  Pgb en woonzorg is 'de kat op het spek binden.'. Dat is al een aantal jaren zo. Zelfverrijking. Kost de staat klauwen met geld.
 • P. Nagelhout

  2 maanden geleden
  Dat zal best wel zo zijn. Alles mag in die branche. Ook zelf verrijking.