Berber Bouwhuis heeft zich ter beschikking gesteld voor de ludieke actie tegen hondenpoep in Broekland. Zij beeldt een kakmadam uit, haar hond Mossie gaat als zichzelf op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Berber Bouwhuis heeft zich ter beschikking gesteld voor de ludieke actie tegen hondenpoep in Broekland. Zij beeldt een kakmadam uit, haar hond Mossie gaat als zichzelf op de foto. © Bastiaan Veltien

Ludieke actie in Broekland tegen overlast hondenpoep

Met een ludieke campagne ageert Plaatselijk Belang Broekland tegen de chronische overlast van hondenpoep in het dorp. Sandwichborden met teksten als Vot met die pröttel, ruum op die köttel en In een poep en een scheet pak je ‘m beet sieren het straatbeeld.

De strijd tegen overlast van hondenpoep verloopt in Broekland origineel. Geen ambtelijke decreten of politieagentje spelen, maar tot gewenst gedrag aanzetten met een knipoogje.
Volledig scherm
De strijd tegen overlast van hondenpoep verloopt in Broekland origineel. Geen ambtelijke decreten of politieagentje spelen, maar tot gewenst gedrag aanzetten met een knipoogje. © Bastiaan Veltien

Tijdens de rondvraag op de jaarvergadering van Plaatselijk Belang Broekland wordt sinds mensenheugenis geklaagd over hondenpoep. Opmerkelijk genoeg door zowel dorpsbewoners mét als zónder hond, maar telkens tevergeefs. Want evenals de drollen zijn de klachten al die jaren gebleven. Omdat zelfs een oproep in het dorpsblad niets uithaalde, maakt Plaatselijk Belang er nu serieus werk van.

  1. Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis
    PREMIUM

    Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis

    Een Cadillac Sedan De Ville van 6 meter lang uit 1958, een akoestische gitaar en Erwin Nyhoff. Dat is kort gezegd het rondreizende muzikale minicircus dat Corona Cadillac Concerts heet. De 47-jarige zanger/gitarist uit Heeten heeft zoals bijna alle muzikanten vanwege corona een leeggeveegde agenda. ,,Als de mensen niet naar Erwin Nyhoff kunnen komen, moet Erwin Nyhoff maar naar de mensen toe’’, zegt de oud-voorman van rockband Prodigal Sons.

Salland