Volledig scherm
© ANP

Luttenberger slachtoffer telefonische babbeltruc

Een inwoner van Luttenberg is gisteren op de valreep gered door een oplettende bankmedewerker. De Luttenberger was op dat moment in de veronderstelling bij de bank geld over te maken naar de belastingdienst.

De Luttenberger was even daarvoor gebeld door een crimineel die zich voordeed als medewerker van de belastingdienst. Hij deelde hem mee dat er nog een groot geldbedrag aan schuld openstond. ,,Het slachtoffer is nog van het soort dat de moderne manier van internetbankieren niet toejuicht en alles nog op de oude manier afhandelt. Hij ging naar de bank om daar zijn zaken te regelen”, meldt de politie Raalte. Zelfs in de bank had het slachtoffer nog contact met de oplichter. Op het nippertje stak een bankmedewerker een stokje voor de transactie.

De politie waarschuwt mensen voor deze toenemende manier van oplichting. Mensen die worden gebeld door iemand die zegt een medewerker van de belastingdienst te zijn worden geadviseerd de verbinding te verbreken en vervolgens zelf contact op te nemen met de belastingdienst.

Salland

poll

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

  • Ja, Dadema mag van mij burgemeester van Deventer worden! (35%)
  • Nee, Dadema moet burgemeester van Raalte blijven! (65%)
2298 stemmen