Volledig scherm
De drie broers Kruiper uit Lemelerveld. © Eigen foto

Luttenbergse broers gaan fietsen, hardlopen en plezier maken voor zieke André

LUTTENBERG - Een combinatie van fietsen en lopen. Hans en Paul Kruiper bedachten die voor hun broer André, die MS heeft. Hun doel: geld binnenhalen voor een kostbare stamceloperatie.

De Luttenbergse broers Hans en Paul Kruiper komen in actie voor hun zieke broer André uit Heeten. Ze organiseren, samen met Top Fit Salland, eenmalig een goede-doel- sportevenement, een Bike Run Fun. De opbrengst gaat naar Stichting Steun André voor hun broer André Kruiper uit Heeten die de ziekte MS heeft en 65.000 euro nodig heeft voor stamceltherapie.

"Het is een voorrecht om te kunnen sporten", zegt Hans Kruiper. "Onze André was zelf ook altijd een fanatieke sporter, maar door deze ziekte is dat niet meer mogelijk. Dat steekt. Het doet je beseffen dat sporten niet zomaar voor iedereen is weggelegd."

Bike Run Fun
Bike Run Fun gaat als volgt: een team bestaat uit twee mensen, van wie één persoon 30 minuten fietst op een spinningbike en de ander daarna 30 minuten hardloopt. De afstanden worden opgeteld en het team met de grootste afstand is winnaar. Burgemeester Martijn Dadema (lopen) heeft toegezegd om samen met wethouder Wout Wagenmans (fietsen) een koppel te vormen. "Mooie actie voor goed doel, en hoop op heel veel deelname", zegt Dadema.

Er is een speciale heat voor kinderen van tien tot zestien jaar. En er is een 'familie-ronde', waarin broers, zussen, ouder, kind, of andere familie meedoen. Hans en Paul hopen in die ronde de eer van de familie Kruiper hoog te houden. Maar belangrijker: "Hoe meer geld wordt opgehaald, hoe sneller André kan worden geholpen", aldus zijn broers.

Bike Run Fun is op zaterdag 26 november, eerste heat om 13.00 uur.
Fietsen gebeurt in de spinningzaal bij Top Fit Salland aan de Blikweg in Luttenberg en lopen op het grasveld van de naastgelegen groepsaccomodatie De Boerschop aan de Butzelaarstraat.
Er wordt gesport in meerdere heats, want het aantal beschikbare spinningbikes is beperkt. Voor de winnaars is er een prijs. De inschrijfkosten zijn minimaal 25 euro per team (volwassenen) of 12,50 euro (kinderen).
Opgeven kan via info@topfitsalland.nl. Informatie op www.topfitsalland.nl.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland