Volledig scherm
Marcel Strijtveen is op de Roggemaaiersdag benoemd tot Sallandse Boer 2019. © Eigen foto

Marcel Strijtveen hét visitekaartje van Stöppelhaene

Marcel Strijtveen is gebombardeerd tot de Sallandse Boer tijdens Stöppelhaene in Raalte. Die eer viel de 52-jarige boer uit Lierderholthuis vandaag ten deel tijdens de Roggemaaiersdag. Strijtveen is daarmee hét visitekaartje van Stöppelhaene.

Hij volgt Stephan Rientjes op, de Sallandse Boer van 2018. Strijtveen zit in het bestuur van LTO Noord afdeling Salland. Hij heeft een melkveebedrijf.

Nesten

De boer uit Lierderholthuis heeft ook een passie voor weidevogels. Een gedeelte van zijn grond is ingericht voor deze gevederde vrienden. Ook op andere grond van hem spaart Strijtveen de nesten.

Met tien andere melkveehouders produceert Strijtveen melk voor het zuivelmerk Weideweelde. Een paar centen per pak is bestemd voor de weidevogels. Voor zijn inspanningen ontving hij in 2017 de publieksprijs van de Gouden Grutto van Vogelbescherming Nederland.

 1. Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest
  video

  Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

  Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”
 2. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

Salland