Marie de Meister
Volledig scherm
Marie de Meister © Melissa van Wilgenburg

Marie de Meister signeert nieuwe roman in boekhandel Raalte

Meerzicht heet de nieuwste roman van de Raalter schrijfster Marie de Meister. Het boek is onlangs  verschenen. Lezers kunnen het boek zaterdag 27 mei laten signeren bij boekhandel Bruna in Raalte.

 1. Wethouder wil geld bijleggen in vastgelopen Kruispunt Raalte-project, inwoners en bedrijven vrezen lange vertraging
  PREMIUM

  Wethouder wil geld bijleggen in vastgelo­pen Kruispunt Raal­te-pro­ject, inwoners en bedrijven vrezen lange vertraging

  De gemeente Raalte gaat zich hard maken voor Kruispunt Bos. Jarenlang wilde de lokale politiek niet meer dan de ingelegde 4,5 miljoen betalen. Nu gaat wethouder Ben Nijboer onderzoeken of ongeveer een derde van dat bedrag extra bijgelegd kan worden. Ondertussen kijken inwonersgroepen en het bedrijfsleven angstvallig naar de ontwikkelingen. ,,Langetermijngevolgen zijn groot’’, zegt Marlon Marsman, voorzitter van Kring Raalter Werkgevers.
 1. Fietsvrienden van jong overleden Raaltenaar vieren z’n leven met Tour de Jes: ‘Hij had het zeker gewaardeerd’
  PREMIUM
  2

  Fietsvrien­den van jong overleden Raaltenaar vieren z’n leven met Tour de Jes: ‘Hij had het zeker gewaar­deerd’

  Hij werd maar 35, maar leefde voor 70 jaar: Jesper Lammers uit Raalte. Een jaar na zijn dood is het gat dat hij achterliet nog steeds levensgroot, maar vrienden Tom en Laurens willen er ook iets positiefs uit halen. Van 17 tot en met 22 juli fietsen ze van Raalte naar Alpe d’Huez. Als eerbetoon aan Jesper, maar en passant hengelen ze ook nog eens dik 17.000 euro in voor de Maag Lever en Darm Stichting.
 2. Hersentumoren bemoeilijken het leven van Hein uit Heino en tóch geniet hij al 13 jaar van elke dag
  PREMIUM
  1

  Hersentumo­ren bemoeilij­ken het leven van Hein uit Heino en tóch geniet hij al 13 jaar van elke dag

  Daar staat-ie, achterin de tuin bij zijn grootste passie: de duiven. Die hobby bouwt Hein van Gurp gedwongen af. Het gaat niet meer zoals vroeger. Een hersentumor maakt hem ernstig ziek. Maar door steeds uitgebreider onderzoek kan Hein samen met zijn gezin nog van alle kleine dingen in het leven genieten. Zondag wordt bij de Strijd van Salland geld ingezameld voor de genezing van hersentumoren. ,,Hoe veel mensen dit initiatief ondersteunen is hartverwarmend.’’

Salland