Het dorp Mariënheem krijgt weer een nieuwbouwlocatie. Raalte heeft een deel van de grond tussen de boerderij rechts op de foto en de nieuwbouwwijk links gekocht voor uitbreiding van het dorp.
Volledig scherm
PREMIUM
Het dorp Mariënheem krijgt weer een nieuwbouwlocatie. Raalte heeft een deel van de grond tussen de boerderij rechts op de foto en de nieuwbouwwijk links gekocht voor uitbreiding van het dorp. © Bert Kamp Reggestreekfotografie

Mariënheem krijgt toch weer nieuwbouw: veehouder Arno (50) stopt en verkoopt stuk grond aan gemeente

Mariënheem krijgt weer een nieuwbouwlocatie. De gemeente Raalte koopt een stuk grond aan de Hellendoornseweg van geitenhouder Arno Velderman. Hij besloot te stoppen met zijn bedrijf om iets anders te gaan doen.  

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Ondanks duizenden stemmen géén pijs voor Heinose Treurbeuk in bomenverkiezing: ‘Had dit echt niet verwacht’
  PREMIUM

  Ondanks duizenden stemmen géén pijs voor Heinose Treurbeuk in bomenver­kie­zing: ‘Had dit echt niet verwacht’

  Er lag levenslang gratis onderhoud in het verschiet voor een iconische megaboom in het hartje van Heino. Kees Hulst droeg, samen met Flip Jonkman, de boom aan voor de ‘Nationale bomen top 50'. Aan publieksstemmen geen gebrek: de boom werd derde. Maar de vakjury is het daar niet mee eens en dus valt de Treurbeuk buiten de boot. ,,Ik had dit helemaal niet verwacht.”