Marjolein Schinkel in actie op haar pas geopende terras.
Volledig scherm
PREMIUM
Marjolein Schinkel in actie op haar pas geopende terras. © Gerard Vrakking

Marjolein opent het allereerste terras van Laag Zuthem, en dat nog wel in coronatijd

Wappert de vlag langs de Nieuwe Wetering? Dan is Natuurlijk Marjolein open. Marjolein Schinkel opende haar horecastek op 1 mei en daarmee kent Laag Zuthem voor het eerst sinds mensenheugenis een terras. ,,Dit is zo leuk, een terras in Laag Zuthem!”, reageert een enthousiaste inwoner.

 1. Veel hobbels te gaan tot een definitief plan voor schoolgebouwen Raalte: ‘Voor de zomer redden we niet’
  PREMIUM

  Veel hobbels te gaan tot een definitief plan voor schoolge­bou­wen Raalte: ‘Voor de zomer redden we niet’

  Een definitief plan voor alle schoolgebouwen in de gemeente Raalte zal er voor de zomervakantie zeker nog niet zijn. Er liggen nog veel obstakels op de weg voor het huisvestingsplan voor het onderwijs dat al maanden wordt besproken door de gemeente en schoolbesturen Mijnplein en De Mare. Er moet namelijk in elke kern een schoolgebouw behouden blijven. Aan dat streven hangt een flink prijskaartje.
 2. Speciale editie Strijd van Salland: Jolanda (46) wandelt voor onderzoek naar hersentumoren
  PREMIUM

  Speciale editie Strijd van Salland: Jolanda (46) wandelt voor onderzoek naar hersentumo­ren

  ,,Ik heb het tussen de oren goed zitten.” Daarmee doelt Jolanda Visch uit Heino niet op de hersentumor die zich daar genesteld heeft. Wel zegt het alles over hoe ze in het leven staat. De moeder van drie pubers en partner van melkveehouder Dick laat zich ‘de kop niet gek maken’. Zondag 20 juni loopt Jolanda (46) voor Strijd van Salland, waarmee geld wordt opgehaald voor meer onderzoek naar hersentumoren. ,,Ik loop voor het goede doel én voor de gezelligheid.”
 3. Eigenaar Ronald kijkt machteloos toe bij brand in zijn bedrijf in Raalte: 'Je kan niets doen’
  PREMIUM

  Eigenaar Ronald kijkt machteloos toe bij brand in zijn bedrijf in Raalte: 'Je kan niets doen’

  Ronald van Beek schrok in de nacht van dinsdag op woensdag wakker, toe hij een telefoontje kreeg met de melding dat er brand was binnen zijn bedrijf. In een drogerij en in een technische ruimte van eierverwerker Bouwhuis Enthoven in Raalte sloegen de vlammen om zich heen. Wonder boven wonder bleef het vuur binnen de fabrieksmuren. ,,De brandweer heeft het fantastisch gedaan. Ik kon niets meer doen dan toekijken en denken aan de toekomst’’, zegt Van Beek de ochtend na de brand.

Salland