Volledig scherm
PREMIUM
De 21-jarige Daphne Doorgeest (links) en de 20-jarige Marlou Schulten(rechts) zijn hun eigen kledingmerk Loufz Fashion gestart (twee shirts uit de collectie dragen zij op de foto). Begin november hopen ze 'live' te gaan met hun kledinglijn. © Lenneke Lingmont

Marlou (20) en Daphne (21) uit Raalte willen barrière doorbreken met eigen kledingmerk

Ergens tussen het grijs en grauw op industrieterrein De Zegge in Raalte schittert een klein kantoor met opvallende kleuren. Te midden van autogarages en staalhandelaren beginnen Marlou Schulten(20) en Daphne Doorgeest (21) aan hun droom door hun eigen, rebelse kledingmerk Loufz Fashion te starten. 

De twee jonge dames maakten praktisch gezien in de wieg al kennis met elkaar. Sinds zij zich kunnen herinneren, zijn de twee al boezemvriendinnen. ,,Dat is altijd zo gebleven. Zelfs toen we een andere kant op gingen met onze schoolopleidingen", vertelt Marlou Schulten. De 20-jarige volgde in Amsterdam de opleiding Fashion & Branding. Doorgeest ging de commerciële kant op. Zij studeert Commerciële Economie. ,,Onze verschillende achtergronden brengen ons perfect samen. Ik ben de ondernemer, en Marlou is meer het creatieve brein", zegt Doorgeest. 

  1. Arbeidsmigranten in Heino vrezen ‘grillige’ parkbeheerder: ‘We hebben geen enkele bescherming’
    PREMIUM

    Arbeidsmi­gran­ten in Heino vrezen ‘grillige’ parkbeheer­der: ‘We hebben geen enkele bescher­ming’

    Niet de slechte huisvestingsomstandigheden, maar het volledig overgeleverd zijn aan de grillen van de beheerder is het grootste probleem op park Old Heino. ,,Als de beheerder het op jou gemunt heeft, loop je het gevaar van het park te worden gestuurd. Hij komt ook onaangekondigd huisjes binnen om controles op bijvoorbeeld drugs uit te voeren. We hebben geen enkele bescherming”, zegt de Poolse parkbewoner Pawel Staśkewicz (33).

Salland