De 21-jarige Daphne Doorgeest (links) en de 20-jarige Marlou Schulten(rechts) zijn hun eigen kledingmerk Loufz Fashion gestart (twee shirts uit de collectie dragen zij op de foto). Begin november hopen ze 'live' te gaan met hun kledinglijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De 21-jarige Daphne Doorgeest (links) en de 20-jarige Marlou Schulten(rechts) zijn hun eigen kledingmerk Loufz Fashion gestart (twee shirts uit de collectie dragen zij op de foto). Begin november hopen ze 'live' te gaan met hun kledinglijn. © Lenneke Lingmont

Marlou (20) en Daphne (21) uit Raalte willen barrière doorbreken met eigen kledingmerk

Ergens tussen het grijs en grauw op industrieterrein De Zegge in Raalte schittert een klein kantoor met opvallende kleuren. Te midden van autogarages en staalhandelaren beginnen Marlou Schulten(20) en Daphne Doorgeest (21) aan hun droom door hun eigen, rebelse kledingmerk Loufz Fashion te starten. 

De twee jonge dames maakten praktisch gezien in de wieg al kennis met elkaar. Sinds zij zich kunnen herinneren, zijn de twee al boezemvriendinnen. ,,Dat is altijd zo gebleven. Zelfs toen we een andere kant op gingen met onze schoolopleidingen", vertelt Marlou Schulten. De 20-jarige volgde in Amsterdam de opleiding Fashion & Branding. Doorgeest ging de commerciële kant op. Zij studeert Commerciële Economie. ,,Onze verschillende achtergronden brengen ons perfect samen. Ik ben de ondernemer, en Marlou is meer het creatieve brein", zegt Doorgeest. 

  1. Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis
    PREMIUM

    Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis

    Een Cadillac Sedan De Ville van 6 meter lang uit 1958, een akoestische gitaar en Erwin Nyhoff. Dat is kort gezegd het rondreizende muzikale minicircus dat Corona Cadillac Concerts heet. De 47-jarige zanger/gitarist uit Heeten heeft zoals bijna alle muzikanten vanwege corona een leeggeveegde agenda. ,,Als de mensen niet naar Erwin Nyhoff kunnen komen, moet Erwin Nyhoff maar naar de mensen toe’’, zegt de oud-voorman van rockband Prodigal Sons.

Salland