Twee Bulgaarse medewerkers verzamelen orders voor supermarkten in het distributiecentrum in Raalte, maar steken mondkapjes, blikjes drank en tubes tandpasta in hun eigen zak.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee Bulgaarse medewerkers verzamelen orders voor supermarkten in het distributiecentrum in Raalte, maar steken mondkapjes, blikjes drank en tubes tandpasta in hun eigen zak. © Ria Willemse

Medewerkers van distributiecentrum Raalte krijgen celstraf vanwege diefstal van mondkapjes

Twee Bulgaarse werknemers van het distributiecentrum van Jumbo in Raalte werden na werktijd bij vertrek tegengehouden. Toen ze hun jassen leeghaalden, bleek dat ze blikjes drank, mondkapjes en tandpasta hadden meegenomen. Maar kwamen die spullen uit het distributiecentrum?

 1. Advies na extern onderzoek duidelijk: gemeente Raalte moet Schoonhetenseweg (tijdelijk) afsluiten
  PREMIUM

  Advies na extern onderzoek duidelijk: gemeente Raalte moet Schoonhe­ten­se­weg (tijdelijk) afsluiten

  De gemeente Raalte heeft vorige week het plan gepresenteerd om miljoenen te investeren in de Schoonhetenseweg en de Portlanderdijk. Daarmee zou onder meer het asfalt verbeteren en wordt het onaangenaam om deze wegen te gebruiken als afsnijroute. Omwonenden, die de investering niet vertrouwden, hebben een extern onderzoeksbureau uit Den Haag in de arm genomen. En dat bureau adviseert: onderzoek het inzetten van een barrière of afsluiting van de weg.
 2. Tijdelijk onderkomen van Strunk-huurders in Raalte gaat tegen de vlakte, maar ze weten van niets
  PREMIUM

  Tijdelijk onderkomen van Strunk-huur­ders in Raalte gaat tegen de vlakte, maar ze weten van niets

  Wederom zijn huurders van Cultuurboerderij Strunk niet op de hoogte van plannen van de gemeente Raalte. Door de restauratie van Strunk, verhuisden de huurders tijdelijk naar een voormalig schoolgebouw aan de Brink in Raalte. Door nieuwe woningbouwplannen op die locatie moeten zij verhuizen naar een ander tijdelijk onderkomen. ,,Ik weet van niets’’, zegt Hans Flierman, voorzitter van mannenkoor Heeren van Salland.

Salland