Melissa Siemonsma van de Vertellende Piano maakt voorstellingen om jonge kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek.
Volledig scherm
PREMIUM
Melissa Siemonsma van de Vertellende Piano maakt voorstellingen om jonge kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek. © FOTO HISSINK

Melissa probeert kinderen warm te maken voor klassieke muziek: ‘Ik wil heel graag dat ze dit meemaken’

videoPianiste Melissa Siemonsma wil jonge kinderen laten kennismaken met klassieke muziek. ,,Wanneer ik piano speel, zie ik plaatjes. Melodieën roepen emoties op. In Chopin kan ik me het meeste verliezen, dan duik ik in mijn eigen wereld. Dat is het allerlekkerste gevoel. Mijn vriend weet dan ook dat hij niet plotseling binnen moet lopen.’’

 1. Welk gezin in Olst-Wijhe bespaart straks de meeste energie met het Junior Energiecoach-spel?
  PREMIUM

  Welk gezin in Olst-Wij­he bespaart straks de meeste energie met het Junior Energie­coach-spel?

  Kinderen die hun ouders of verzorgers aansturen zuinig te zijn met energie. De gemeente Olst-Wijhe biedt het programma Junior Energiecoach aan om inwoners aan het denken te zetten: overbodige lampen uit, Lego en spelletjes in plaats van stroomvretende apparaten. Bovendien zijn er wekelijks prijzen mee te winnen. Zou dit dan eindelijk dé manier zijn van bewust omgaan met energie? Woordvoerder Saskia Schonewille denkt van wel.
 2. Breekt kritiek Den Daas schelp gemeente Raalte open? Adviseur: ‘Voorzie raad ruimhartig van informatie’
  PREMIUM

  Breekt kritiek Den Daas schelp gemeente Raalte open? Adviseur: ‘Voorzie raad ruimhartig van informatie’

  Hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga adviseert Raalte om de gemeenteraad ‘op de meest ruimhartige wijze van informatie te voorzien’. Aanleiding voor dit advies is de kritiek van raadslid Egbert den Daas, die vindt dat hij álle informatie die hij wil moet ontvangen. Gaat er nu iets concreet veranderen? Een klassieke polderoplossing moet uitkomst bieden: een protocol.
 1. Overleden man gevonden in weiland bij Giethoorn
  Play

  Overleden man gevonden in weiland bij Giethoorn

 2. Laatste vluchten komen aan uit Zuid-Afrika, VK en Zuid-Amerika
  Play

  Laatste vluchten komen aan uit Zuid-Afri­ka, VK en Zuid-Amerika

Salland