Volledig scherm
PREMIUM
Meike Mulder uit Raalte is geboren zonder linkeronderarm, maar voelt zich daardoor geenszins gehinderd om te doen wat ze wil. Ze heeft net haar mbo-diploma decoratie en restauratieschilder gehaald en gaat zich in Antwerpen verder specialiseren in restauratietechnieken. © Carlo ter Ellen

Met één hand kan restaurateur Meike Mulder uit Raalte eigenlijk alles, behalve een steiger opbouwen

Toen Meike Mulder (20) zich vier jaar geleden bij Cibap Vakcollege in Zwolle meldde, had de toelatingscommissie de nodige aarzelingen. Zou de Raaltese, die haar linkeronderarm en -hand mist, een praktijkgerichte creatieve mbo-opleiding wel aan kunnen? Mulder heeft de toelatingscommissie van toen een ‘poepie’ laten ruiken. Met het diploma decoratie en restauratieschilder op zak, vertrekt ze binnenkort naar Antwerpen. Daar gaat ze zich verder specialiseren als restaurateur. 

De buitenwereld ziet meer beperkingen voor Mulder dan zijzelf. Komt misschien omdat ze niet beter weet. ,,Ik ben zo geboren en weet: er is altijd wel een manier te vinden om de dingen te doen die je wilt doen.” Als ze graaft in haar herinneringen zijn er maar weinig dingen die ze moest laten vanwege haar handicap. Thuis en op school werd er nooit een punt van gemaakt. Gewoon meedoen met de rest. Een bal vangen is geen probleem, alleen met slagbal werd tijdens de gymles een uitzondering gemaakt. ,,Dan mocht ik als enige de bal opgooien, omdat ik hem anders niet kon wegslaan.”

 1. Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest
  video

  Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

  Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”
 2. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

Salland