Volledig scherm
PREMIUM
Meike Mulder uit Raalte is geboren zonder linkeronderarm, maar voelt zich daardoor geenszins gehinderd om te doen wat ze wil. Ze heeft net haar mbo-diploma decoratie en restauratieschilder gehaald en gaat zich in Antwerpen verder specialiseren in restauratietechnieken. © Carlo ter Ellen

Met één hand kan restaurateur Meike Mulder uit Raalte eigenlijk alles, behalve een steiger opbouwen

Toen Meike Mulder (20) zich vier jaar geleden bij Cibap Vakcollege in Zwolle meldde, had de toelatingscommissie de nodige aarzelingen. Zou de Raaltese, die haar linkeronderarm en -hand mist, een praktijkgerichte creatieve mbo-opleiding wel aan kunnen? Mulder heeft de toelatingscommissie van toen een ‘poepie’ laten ruiken. Met het diploma decoratie en restauratieschilder op zak, vertrekt ze binnenkort naar Antwerpen. Daar gaat ze zich verder specialiseren als restaurateur. 

De buitenwereld ziet meer beperkingen voor Mulder dan zijzelf. Komt misschien omdat ze niet beter weet. ,,Ik ben zo geboren en weet: er is altijd wel een manier te vinden om de dingen te doen die je wilt doen.” Als ze graaft in haar herinneringen zijn er maar weinig dingen die ze moest laten vanwege haar handicap. Thuis en op school werd er nooit een punt van gemaakt. Gewoon meedoen met de rest. Een bal vangen is geen probleem, alleen met slagbal werd tijdens de gymles een uitzondering gemaakt. ,,Dan mocht ik als enige de bal opgooien, omdat ik hem anders niet kon wegslaan.”

  1. Persoonlijke verhalen drijfveer achter viering 75 jaar bevrijding van Raalte
    PREMIUM

    Persoonlij­ke verhalen drijfveer achter viering 75 jaar bevrijding van Raalte

    Met een vrijheidsconcert bij de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing aan de Kerkstraat in Raalte eindigt op 5 mei 2020 een periode van drie weken die volledig in het teken staat van 75 jaar bevrijding. Het Orkest over de IJssel, onder leiding van Raaltenaar Hans Groen, aangevuld met regionale artiesten verzorgt het concert. Hierbij worden op de kerk met grote beamers (‘videomapping’) beelden uit de oorlogsjaren geprojecteerd.

Salland