Jara, Jolie, Evi, Indy, Daniël en Koen hebben samen met hun klasgenoten meegewerkt aan het bouwen van de kunstige afvalboom.
Volledig scherm
PREMIUM
Jara, Jolie, Evi, Indy, Daniël en Koen hebben samen met hun klasgenoten meegewerkt aan het bouwen van de kunstige afvalboom. © Gerard Vrakking

Met zwerfafval maak je kunst en tegelijkertijd let je ineens op troep; ‘Ik vond gewoon een poffertjespan’

De straten en bosjes in Heino zijn eventjes iets schoner. De leerlingen van basisscholen De Dolfijn en De Gouden Emmer hebben met zelf gevonden troep kunst gemaakt op hun schoolplein. De meesten zijn er eigenlijk van geschrokken, wat er allemaal in een half uurtje zoeken te vinden is. ,,Alleen zo’n McDonalds-beker: we hebben geen McDonald’s.’’

 1. Zonnepark op bedrijventerrein de Zegge VII in Raalte komt er toch niet: plan voor 9600 panelen blijkt niet rendabel
  PREMIUM

  Zonnepark op bedrijven­ter­rein de Zegge VII in Raalte komt er toch niet: plan voor 9600 panelen blijkt niet rendabel

  Het zonnepark op bedrijventerrein De Zegge VII in Raalte komt er toch niet. Het is niet haalbaar om 9600 zonnepanelen te plaatsen onder de hoogspanningsleidingen vanwege de financiële risico’s en de ruimte die de panelen op de grond innemen. ,,Als er op termijn andere technische mogelijkheden zijn, kunnen we er wellicht weer naar kijken, maar dat is nu niet heel realistisch’’, zegt wethouder Frank Niens.
 2. De Stentor laat bijzondere familiefoto’s inkleuren: kinderen met kampverleden komen tot leven
  PREMIUM
  video & foto's

  De Stentor laat bijzondere familiefoto’s inkleuren: kinderen met kampverle­den komen tot leven

  Vorig jaar plaatste de Stentor een oproep om zwart-witfoto’s in te sturen, met een bijzonder verhaal. De foto’s die de redactie het meest aanspraken, zijn op kosten van de Stentor ingekleurd door een professional. Jakob Lagerweij uit de Vecht, gemeente Voorst is colourist en pakte de klus op. Het inkleuren van oude zwart-witfoto’s is zijn vak. We kozen twee foto’s uit. Een foto vertelt een familiegeschiedenis, de ander vertelt over een historisch moment in de sportverslaggeving.
 3. Waarom het Sallandse dorpje Heeten rust geeft aan Memphis Depay en zijn moeder Cora
  PREMIUM

  Waarom het Sallandse dorpje Heeten rust geeft aan Memphis Depay en zijn moeder Cora

  Bijzonder noemt Cora Schensema de relatie met haar zoon Memphis Depay. En dat is niet alleen, zegt ze, omdat ze hem met de rest van de wereld moet delen. De band is ook speciaal, omdat ze met z’n tweeën zoveel moeilijke momenten hebben meegemaakt. Maar nu is er rust. Mede dankzij een boerderij in Heeten die de voetballer van het Nederlands elftal vijf jaar geleden voor zijn moeder heeft gekocht.
 1. Wisseling van de wacht bij D66 Raalte: Niels Folgers (31) jaagt politieke ambitie na en volgt Moorman (65) op
  PREMIUM

  Wisseling van de wacht bij D66 Raalte: Niels Folgers (31) jaagt politieke ambitie na en volgt Moorman (65) op

  Peter Moorman (65) is tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen niet de lijsttrekker voor D66 in Raalte. Naar eigen zeggen staat er een jongere generatie te trappelen, waardoor Moorman het nu een goed moment vindt om ervoor te kiezen een stap opzij te doen. De 31-jarige Niels Folgers uit Heino is de nieuwe lijsttrekker van de partij. ,,Ik heb politieke ambities, en Raalte is een mooi plek om te starten’’, zegt Folgers.

Salland