Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Foto: indebuurt Utrecht

Metamorfose op het hoogtepunt voor Restaurant Jan Steen

Stoppen op het hoogtepunt en opnieuw beginnen. Het toont in ieder geval lef van Inge Koning-Neppelenbroek. De eigenaresse van Restaurant Jan Steen in Heino gooit het over een andere boeg en gaat een nieuw concept introduceren.

Na zestien jaar is het einde verhaal voor het succesvolle concept van het restaurant. Het restaurant werd bekend door het All You Can Eat-concept. Per eind september krijgt de locatie een metamorfose en zal het door het leven gaan als ‘Het Buitenhuys'. 

,,Het ging, en gaat nog steeds erg goed met het restaurant, maar het was simpelweg tijd voor iets nieuws”, vertelt Koning-Neppelenbroek. ,,In de loop der jaren zijn er zoveel soortgelijke restaurants bijgekomen, dat wij nu het roer omgooien.”

De eigenaresse heeft niet lang getwijfeld. ,,Na zestien jaar begon de energie een beetje weg te vloeien. Als ondernemer wil je geprikkeld blijven. Je wil het personeel en de gasten ook prikkelen. Vandaar het nieuwe concept.”

Het Buitenhuys zal bourgondische kenmerken krijgen. ,,Daarmee richten wij ons ook op ander publiek. Gezinnen, klein gezelschap. Mensen die van een wijntje en een biefstukje houden. Daarnaast hebben krijgen wij een maandelijkse ‘huysband’ waarbij je vanaf de bar, het terras of de stamtafel kan genieten”, besluit de eigenaresse. Op 26 september 2019 zal het Het Buitenhuys voor het eerst open gaan. 

Salland