Volledig scherm

Miljoenenlot verkocht bij Smulbaai in Heino

HEINO - Een speler van de Lotto in Heino en wijde omgeving krijgt ruim 1,6 miljoen euro op zijn rekening gestort.

De jackpot van 36 miljoen euro ging er zaterdagavond uit en moet worden gedeeld onder 22 winnaars. Waarvan er eentje zijn lot kocht bij John van der Vegt van de Smulbaai in Heino.

Van der Vegt reageert opgetogen. Hij maakt altijd een heleboel werk van de verkoop van loten en speelt zelf mee. Zaterdagavond na de trekking van acht uur hoorde hij al dat er 22 mensen waren die de winnende cijfers hebben aangekruist. Maandagochtend belde hij direct op om te horen of een van de loten wellicht bij hem verkocht was maar hij moest wachten tot maandagmiddag voor er duidelijkheid was. Wie het lot gekocht heeft en wanneer, weet hij niet. De koper heeft zich in elk geval nog niet gemeld bij hem. ,,Voor hetzelfde geldt weet die persoon het nog helemaal niet. Ik hoop dat het een iemand is die zijn lot hier neergooit en 'kiek maar 's' zegt. In mei had ik een klant die dacht vijftig euro te hebben gewonnen met de staatsloterij maar dat bleek vijfduizend euro te zijn. Da's natuurlijk leuk.''

De prijs die nu is gevallen, stelt alle eerdere prijzen die op een bij de Smulbaai verkocht lot in de schaduw. ,,1,6 miljoen euro.... Geweldig.'' Van het geld gaat nog wel 29 procent belasting af maar dan nog resteert er een behoorlijk bedrag. De prijs viel op de getallen 5, 7, 8, 10, 14 en 44 en de kleur geel. Vijf goede cijfers en de juiste kleur waren genoeg, normaal valt de hoofdprijs alleen op loten waarop zes goede getallen en een goede kleur zijn ingevuld. Maar de jackpot was al een jaar niet gevallen en dus moest de prijs eruit.

Behalve bij de Smulbaai in Heino viel de prijs in Overijssel ook bij Totaal Gemak Dijkman in Kampen en Boekhandel Brummelhuis in Denekamp.

Salland