Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Misbruik 11-jarig achternichtje 'overkwam' Raaltenaar

ZWOLLE/RAALTE - Hij blijft het maar herhalen: de verregaande seksuele escapades die J.F. uit Raalte – als vijftiger – uithaalde met zijn achternichtje van destijds 11 jaar oud waren op haar initiatief.

Ze vond het leuk en aardig, wilde per se met hem mee op de vrachtwagen, had de broek zelf al gauw op de knieën en zij was de baas, zo voert hij keer op keer aan bij de rechtbank in Zwolle. "En ja, ik ben ook niet van steen, als zo'n meisje dat zelf wil..." Het is hem allemaal overkomen, hij kon er niets aan doen.

Psychische problemen
Maar de kaarten liggen volgens het dossier dat donderdag is doorgenomen in de rechtbank wel een beetje anders. Pas begin dit jaar kwam het meisje, nu 18 jaar, naar buiten met het verhaal dat ze in 2009 gedurende een aantal maanden was misbruikt door haar oudoom. In de tussentijd droeg ze het loodzware geheim alleen met zich mee en ging gebukt onder grote psychische problemen.

Tientallen keren
F. erkent wel dat er dingen zijn gebeurd. "Enkele tientallen keren." De officier van justitie noemt het een heftige zedenzaak, te meer door het gebrek aan zelfinzicht bij de verdachte. Ze eist dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk, met verplicht reclasseringstoezicht en behandeling. De uitspraak volgt over twee weken.

Salland