De kabel gaat hoogstwaarschijnlijk ondergronds. Op archiefbeeld de leden van Kabelvrij Raalte, van links naar rechts: Mirjam Betten, Breun Breunissen, Willem Hulsman en Theo van Baal.
Volledig scherm
PREMIUM
De kabel gaat hoogstwaarschijnlijk ondergronds. Op archiefbeeld de leden van Kabelvrij Raalte, van links naar rechts: Mirjam Betten, Breun Breunissen, Willem Hulsman en Theo van Baal. © Gerard Vrakking

Missie volbracht voor Kabelvrij Raalte: hoogspanningskabels verdwijnen onder de grond

Jarenlang werkten ze gestaag aan hun plan: de hoogspanningskabels boven de Raalter wijken moeten weg. Heel wat jaren gingen voorbij, maar vorige week kon de werkgroep Kabelvrij Raalte een klein feestje vieren. De gemeente en netbeheerder TenneT maakten bekend dat er een plan ligt om de elektriciteitskabels ondergronds te brengen. ,,Dit is heel goed nieuws voor Raalte’’, zegt Mirjam Betten van Kabelvrij Raalte. 

 1. Buurt vreest dat ‘wijkje’ einde inluidt voor bijzonder stukje Heino: ‘Gemeente geeft niet thuis’
  PREMIUM

  Buurt vreest dat ‘wijkje’ einde inluidt voor bijzonder stukje Heino: ‘Gemeente geeft niet thuis’

  Weilandjes, hagen, bomenrijen en grindpaden kenmerken het buitengebied aan de zuidwestkant van Heino. Dit is geen plek voor elf woningen op één perceel, vinden Rik van Egmond (68) en zijn vrouw Colette (62). Het echtpaar staat niet alleen in de weerstand tegen de bouwplannen op het terrein van voormalig tuincentrum Van der Vechte aan de Brinkweg. ,,De buurt is bang dat dit de opmaat is naar meer huizen in dit bijzondere gebied.’’
 2. Heino herdenkt gesneuvelde Canadezen op Remembrance Day: monument onthuld
  PREMIUM
  Video update

  Heino herdenkt gesneuvel­de Canadezen op Remembran­ce Day: monument onthuld

  Vele tientallen Canadese en Nederlandse vlaggen wapperen langs de Dorpsstraat en Canadastraat. Heino vlagt uitbundig op deze donderdag, de elfde van de elfde. Niet omdat dit op papier de start is van het carnavalsseizoen, maar omdat het Remembrance Day is ofwel ‘Poppy Day’. Voor de landen in het Gemenebest waaronder ook Canada is dit de dag van de Dodenherdenking, waarop wordt stilgestaan bij de gevallenen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Salland