Volledig scherm
PREMIUM
Op het opslagterrein aan de Wolthaarsdijk in Raalte heeft Sallandse Metaalhandel een enorme berg oudijzer liggen. © Eigen foto

Moet oudijzerboer Hinnie uit Raalte zijn vier miljoen kilo schroot weghalen?

De oudijzerboer Hinnie Haverman in Raalte weet uiterlijk dinsdag 6 augustus waar hij aan toe is. Of hij de reusachtige berg schroot van het opslagterrein aan de Wolthaarsdijk moet verwijderen. En wanneer hij het stuk grond leeg dient op te leveren.

De rechter in Zwolle hakt uiterlijk dinsdag 6 augustus de knoop door in het gevecht tussen Sallandse Metaalhandel en de gemeente Raalte. De uitspraak was aangekondigd voor vorige week. Dat bleek voor Rechtbank Zwolle niet haalbaar.

  1. Grapperhaus is smokkelpraktijken beu: ‘lockdown’ van gevangenissen in Zutphen en Grave
    PREMIUM

    Grapper­haus is smokkel­prak­tij­ken beu: ‘lockdown’ van gevangenis­sen in Zutphen en Grave

    Een ‘lockdown’ van twee gevangenissen, omdat de minister de vele smokkelacties in de gevangenissen beu is. Na een actie die woensdag begon in Grave (Noord-Brabant) is vandaag ook een grootschalige doorzoeking in Zutphen uitgevoerd. Over de resultaten hult de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zich vooralsnog in nevelen. De acties doorkruisen het strafproces rond de gewelddadige roofoverval op twee bejaarde broers in Heeten.

Salland