Volledig scherm
PREMIUM
Op het opslagterrein aan de Wolthaarsdijk in Raalte heeft Sallandse Metaalhandel een enorme berg oudijzer liggen. © Eigen foto

Moet oudijzerboer Hinnie uit Raalte zijn vier miljoen kilo schroot weghalen?

De oudijzerboer Hinnie Haverman in Raalte weet uiterlijk dinsdag 6 augustus waar hij aan toe is. Of hij de reusachtige berg schroot van het opslagterrein aan de Wolthaarsdijk moet verwijderen. En wanneer hij het stuk grond leeg dient op te leveren.

De rechter in Zwolle hakt uiterlijk dinsdag 6 augustus de knoop door in het gevecht tussen Sallandse Metaalhandel en de gemeente Raalte. De uitspraak was aangekondigd voor vorige week. Dat bleek voor Rechtbank Zwolle niet haalbaar.

  1. Omstreden varkenskoning zet stallen in verkoop. Is de megastal van Mariënheem van de baan?
    PREMIUM

    Omstreden varkensko­ning zet stallen in verkoop. Is de megastal van Mariënheem van de baan?

    Er zou een varkensbedrijf komen met bijna 12.000 dieren, tot woede van de omwonenden. De omstreden varkensboer Adriaan Straathof (64) lag na een hoop juridisch wapengekletter immers geen strobreed meer in de weg. Maar nu staat de boerderij aan de Nijverdalseweg bij Mariënheem opeens te koop. Mariënheem opgelucht? ,,Ik ben momenteel hartstikke blij’’, reageert bezwaarmaker van het eerste uur Gerard Pleizier.

Salland