De MOK-werf in Raalte is een van de weinige overgebleven monumenten aan het Overijssels Kanaal.
Volledig scherm
PREMIUM
De MOK-werf in Raalte is een van de weinige overgebleven monumenten aan het Overijssels Kanaal. © Liselotte Kolthof

MOK-werf aan het Overijssels Kanaal in Raalte wordt gerestaureerd: gemeente steekt er tienduizenden euro’s in

Hoewel het nog tot zeker volgend jaar onduidelijk is wat er in de toekomst wel en niet kan op het Overijssel Kanaal qua recreatie, wordt de MOK-werf lángs het kanaal in Raalte alvast aangepakt. De monumentale werf staat er al sinds 1888 en is toe aan een grondige restauratie. De gemeente trekt een kleine 40.000 euro uit voor het project, zodat een van de weinige monumenten in Raalte in september weer is opgeknapt. 

 1. Luttenbergers willen stichting oprichten om kerk te kopen: ‘Iedereen mag meedenken over toekomst’
  PREMIUM

  Luttenber­gers willen stichting oprichten om kerk te kopen: ‘Iedereen mag meedenken over toekomst’

  Als in 2025 de laatste kerkdienst in de Sint Corneliuskerk in Luttenberg is gehouden, wil een groep Luttenbergers de kerk kopen van Parochie Heilig Kruis. Marcel Veldkamp is voorzitter van de locatieraad en wil in het najaar de stichting Parel en Kerk Luttenberg oprichten, met als doel om de kerk in bezit te krijgen en van een nieuwe bestemming te voorzien. ,,Het eerste dat we gaan doen, is aan Luttenbergers vragen wat zíj willen met de kerk.’’
 2. Waarom het Sallandse dorpje Heeten rust geeft aan Memphis Depay en zijn moeder Cora
  PREMIUM

  Waarom het Sallandse dorpje Heeten rust geeft aan Memphis Depay en zijn moeder Cora

  Bijzonder noemt Cora Schensema de relatie met haar zoon Memphis Depay. En dat is niet alleen, zegt ze, omdat ze hem met de rest van de wereld moet delen. De band is ook speciaal, omdat ze met z’n tweeën zoveel moeilijke momenten hebben meegemaakt. Maar nu is er rust. Mede dankzij een boerderij in Heeten die de voetballer van het Nederlands elftal vijf jaar geleden voor zijn moeder heeft gekocht.

Salland