Mooiste modderpoel van Nederland ligt in Raalte

videoDe biologische varkenshouderij Overesch in Raalte heeft dit jaar de prijs voor de Mooiste Modderpoel gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Wakker Dier.

 1. Verzetsstraat, Heldenstraat, Geallieerdenweg: Er is volgens Rob uit Raalte meer nodig om geschiedenis door te geven
  PREMIUM

  Verzets­straat, Helden­straat, Geallieer­den­weg: Er is volgens Rob uit Raalte meer nodig om geschiede­nis door te geven

  Hoe kan je de lokale geschiedenis over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan de jongste generatie? Volgens Rob Aa uit Raalte kan dat door nieuwe buurten en straten te vernoemen naar verzetshelden. Aa is betrokken bij Stichting Raalte Viert Vrijheid en opperde eerder al om straten te vernoemen naar verzetshelden. De gemeente Raalte wil de stichting daarin deels tegemoet komen.
 2. Stöppelhaene-fanaat Sven (11) uit Raalte bouwt feestterrein na met Lego: ‘Was er een week mee bezig!’
  PREMIUM
  Video

  Stöppelhae­ne-fa­naat Sven (11) uit Raalte bouwt feestter­rein na met Lego: ‘Was er een week mee bezig!’

  Elk jaar kijkt Raaltenaar Sven Hulleman (11) halsreikend uit naar hét dorpsfeest: Stöppelhaene. Geen minuut wil hij van het evenement missen. Het coronavirus zette een streep door de editie van 2020. Toch gaat Stöppelhaene ook dit jaar niet aan Sven voorbij: met zijn Legocreatie haalde de Raaltenaar het complete feest gewoon in huis. Zijn video werd door tientallen dorpsgenoten gedeeld op Facebook.
 3. Voormalig verpauperd MBI-terrein Raalte wordt nieuw leven ingeblazen met zonnepark: ‘Een ideale plek’
  PREMIUM

  Voormalig verpauperd MBI-ter­rein Raalte wordt nieuw leven ingeblazen met zonnepark: ‘Een ideale plek’

  Na de bouw van de nieuwe loods van carnavalsvereniging Stöppelkaters krijgt het voormalige MBI-terrein in Raalte verdere invulling. Het braakliggende terrein, dat na de sloop van de MBI-fabriek ontstond, wordt deels gevuld met zonnepanelen. De Herontwikkelingsmaatschappij Overijssel (HMO) en de gemeente Raalte laten weten dat ze in oktober beginnen met het plaatsen van het zonnepark.

Salland