Mooiste modderpoel van Nederland ligt in Raalte

videoDe biologische varkenshouderij Overesch in Raalte heeft dit jaar de prijs voor de Mooiste Modderpoel gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Wakker Dier.

Anne Hilhorst van Wakker Dier: ,,Als wij denken aan een goede modderpoel, denken we direct aan Overesch. Schaduw, modder en verkoeling. Precies wat de varkens wensen.’’

Volledig scherm
Op warme dagen kunnen varkens in een modderpoel het hoofd koel houden. © Gerard Vrakking/archieffoto

Genezen

Niet alleen om verkoeling te krijgen is voor de varkens een bad belangrijk. De modder is volgens Wakker Dier ook goed voor de huid. Een onderdompeling in de poel helpt bij de bestrijding van parasieten en het genezen van wondjes, aldus de organisatie. 

  1. Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten
    PREMIUM
    video

    Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlech­ten

    Een vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet? Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Salland