Volledig scherm
PREMIUM
Mylene Köhler (23) heeft sinds begin november haar eigen kapperszaak Mylz. Ze is met haar bedrijfje nummer 77 in de lijst van kapperszaken in de gemeente Raalte. De kappersbranche luidt de noodklok over de hoeveelheid aan kappers in Raalte. © FOTO HISSINK

Mylene begint 77ste kapperszaak in gemeente Raalte, terwijl kappersbranche maatregelen wil

Een huiskapper hier, een kapsalon daar. Kappers met hun eigen zaak schieten al jaren als paddenstoelen uit de grond in de gemeente Raalte. Dat eist nu z’n tol, volgens de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO). Met 77 kapperszaken in de gemeente is er een overaanbod van bijna 30 procent. Hoe is dit ontstaan en waarom zou je met een moordende concurrentie nog een kapperszaak beginnen in Raalte? 

Om de zoveel weken naar de kapper om je coupe bij te knippen. Sommigen doen het al jaren bij een vast adres. Anderen lopen vóór het halen van de wekelijkse boodschappen een kapsalon binnen in bijvoorbeeld Raalte en Heino. Dat er keus genoeg is, blijkt een understatement. Na navraag bij de Kamer van Koophandel (KVK) blijken er dit jaar 77 kapperszaken in de gemeente Raalte te zitten. Veel te veel volgens de ANKO. ,,En als we naar de verdeling tussen winkelpanden en overigen kijken zijn er nog maar 23 van de 77 als 'zichtbare winkelambacht’ actief", zegt Harrie Jager van de brancheorganisatie.

Salland