Met een nieuw rieten dak kan Cultuurboerderij Strunk er bijna weer tegenaan. De laatste puntjes worden op de i gezet om in november of december opgeleverd te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een nieuw rieten dak kan Cultuurboerderij Strunk er bijna weer tegenaan. De laatste puntjes worden op de i gezet om in november of december opgeleverd te worden. © Ronald Hissink

Na restauratie is Cultuurboerderij Strunk in Raalte zo gewild dat enorme animo oplevering vertraagt

Eigenlijk moest Cultuurboerderij Strunk al in september klaar zijn. Maar doordat er veel meer gegadigden zijn voor een plekje in de gerestaureerde boerderij midden in Raalte, maakt kwartiermaker Klaas Koekkoek pas op de plaats om de plattegronden nog eens goed te bestuderen:  ,,Elk hoekje van de boerderij en de schuur wordt gevuld.”

 1. Treinreizigers Raalte en Heino moeten nog even wachten op extra parkeerruimte bij station
  PREMIUM

  Treinreizi­gers Raalte en Heino moeten nog even wachten op extra parkeer­ruim­te bij station

  Het is een al langer gekoesterde wens: meer parkeerplaatsen bij de stations in Raalte en Heino. De gemeente Raalte en de NS willen hier samen werk van maken. Maar dit project laat nog even op zich wachten. ProRail wil eerst de capaciteit van het hele traject Zwolle-Enschede onder de loep nemen. ,,We moeten voorkomen dat we dingen aanpassen die later weer aangepast moeten worden’’, zegt wethouder Dennis Melenhorst.
 1. Wauw! Wolf rent op klaarlichte dag door de weilanden bij Apeldoorn
  Play

  Wauw! Wolf rent op klaarlich­te dag door de weilanden bij Apeldoorn

 2. Terreinwagen raast door voetgangersgebied Trier: twee doden
  Play

  Terreinwa­gen raast door voetgan­gers­ge­bied Trier: twee doden

Salland