De ProFit Gym in Zwolle. Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
De ProFit Gym in Zwolle. Afbeelding ter illustratie. © Archief Frans Paalman

Na Vechtdal en Zwolle kijkt ProFit Gym nu ook voorzichtig naar Salland

Na acht vestigingen, waaronder drie in het Vechtdal en drie in de stad Zwolle, heeft fitnessketen ProFit Gym de ogen nu gericht op Salland. De keten heeft op de Sallandse Poort in Raalte- na de coronacrisis- een locatie voor nieuwbouw op het oog. ,,Ik ben echt gek op dit gebied’’, zegt eigenaar Rutger Brakel uit Ommen.

 1. Struinen door de tuin van een ander, zoals die van Fortmond aan de IJssel
  PREMIUM

  Struinen door de tuin van een ander, zoals die van Fortmond aan de IJssel

  Ze komen niet meer tegelijk met bussen vol, maar dankzij corona is het aantal bezoekjes aan particuliere tuinen explosief gestegen. Zondag openen weer veel liefhebbers in de regio hun tuin voor gasten uit het hele land, die inspiratie op willen doen voor hun eigen stukje grond bij het huis. De Tuin van Fortmond in Olst en de Hof van Eigenaardigheden in Raalte zijn twee enorme tuinen waar je voor vijf euro een kijkje mag nemen.
 2. Zwoegen op de parkeerplaats: sportscholen in Oost-Nederland naar buiten om corona-verbod te omzeilen
  PREMIUM

  Zwoegen op de parkeer­plaats: sportscho­len in Oost-Nederland naar buiten om corona-ver­bod te omzeilen

  De komende maanden veel volle parkeerplaatsen met sporters die zichzelf op anderhalve meter afstand van elkaar in het zweet werken met achter hen de dichte deuren van de sportschool. Die mogen hoogstens in september pas weer open. Maar buiten sporten als groep is sinds vandaag wel weer toegestaan. En dus verplaatsen sportscholen in Oost-Nederland hun activiteiten naar buiten om toch iets te kunnen ondernemen.
 3. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Salland