De winnaar van het Goudhaentje is Fonds voor Ons. Op de tweede plaats eindigde de Sallandse Bottermarkt en op de derde plaats Soepcafé Heino.
Volledig scherm
PREMIUM
De winnaar van het Goudhaentje is Fonds voor Ons. Op de tweede plaats eindigde de Sallandse Bottermarkt en op de derde plaats Soepcafé Heino. © Gemeente Raalte

Niet één, maar twee Goudhaentjes in Raalte dit jaar: dit zijn de winnaars

Versoberde versie of niet. In een nagenoeg leeg HOFtheater in Raalte maakte burgemeester Martijn Dadema bekend dat Fonds voor Ons uit Heino het Goudhaentje is van de gemeente Raalte. Uit handen van de burgemeester kreeg de stichting de aanmoedigingsprijs voor een initiatief dat bijdraagt aan inwonersparticipatie. 

 1. Raalte scherpt richtlijnen voor zonneparken in buitengebied aan: ‘Gemeente moet eerder aanwezig zijn’
  PREMIUM

  Raalte scherpt richtlij­nen voor zonnepar­ken in buitenge­bied aan: ‘Gemeente moet eerder aanwezig zijn’

  Zomaar een brief op de mat van een projectontwikkelaar dat er een zonnepark tegenover je huis komt? In Raalte mag dat niet meer gebeuren in de toekomst. De gemeente scherpt de richtlijnen voor zonneparken in het buitengebied aan. ,,Hierin staat welke stappen nodig zijn voordat er begonnen kan worden aan het ontwerpen van een zonnepark’’, zegt wethouder Frank Niens.
 2. Oost-Europese arbeiders niet langer illegaal op Park Den Alerdinck: ‘Ze wonen op één van de mooiste plekjes van het land’
  PREMIUM

  Oost-Europese arbeiders niet langer illegaal op Park Den Alerdinck: ‘Ze wonen op één van de mooiste plekjes van het land’

  Op Park Den Alerdinck wonen 36 arbeidsmigranten, voornamelijk uit Polen. De werknemers van het distributiecentrum van de Jumbo in Raalte mogen voorlopig in Laag Zuthem blijven. De gemeente heeft de eigenaar van het landgoed namelijk een vergunning voor twee jaar verleend, waarmee een illegale situatie wordt gelegaliseerd. ,,In ruil voor een prima woonplek vragen wij de bewoners om geen bierblikjes op straat te gooien’’, zegt parkeigenaar Wouter Koning.
 3. Sallandse zwevers voelen zich al 50 jaar zo vrij als een vogel: ‘De passie voor vliegen maakt iedereen gelijk’
  PREMIUM

  Sallandse zwevers voelen zich al 50 jaar zo vrij als een vogel: ‘De passie voor vliegen maakt iedereen gelijk’

  Aeroclub Salland bestaat dit jaar een halve eeuw. De 200 leden vormen eerder een hechte gemeenschap dan een vereniging. Vanaf het voorjaar tot en met de late zomer wonen er zweefvliegers uit het hele land praktisch op het verenigingsterrein in Lemelerveld. ,,Het is een club van alle rangen en standen, maar met een gezamenlijke passie: vliegen’’, zegt Henry van Ommen, die al 48 jaar lid is.
 1. 'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk
  Play

  'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk

 2. de Stentor Nieuws Update: Ernstig bedrijfsongeval in Apeldoorn & Renske wil alleen maar roze
  Play
  VIDEO

  de Stentor Nieuws Update: Een ernstig bedrijfson­ge­val en Renske wil alleen roze

  5 maart

Salland