In 2023 wordt overal in Nieuw Heeten, dat twee café's, een bakkerij, kapper, basisschool en kerk rijk is, het 100-jarige bestaan van het dorp gevierd.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2023 wordt overal in Nieuw Heeten, dat twee café's, een bakkerij, kapper, basisschool en kerk rijk is, het 100-jarige bestaan van het dorp gevierd. © Gerard Vrakking

Nieuw Heeten viert in 2023 100 dagen lang eeuwfeest en gaat nu al bedenken wat er gaat gebeuren

De feestcommissie heeft nog even. Twee jaar zelfs voordat het dorp haar 100-jarige bestaan viert. Maar de werkgroep ‘100-jarig bestaan Nieuw Heeten’ zit toch al ietwat op hete kolen om met de grote verjaardag aan de slag te gaan. ,,Volgend voorjaar moeten we toch wel dingen concreet hebben’’, zegt Renske Lenderink.

 1. Sallandse zwevers voelen zich al 50 jaar zo vrij als een vogel: ‘De passie voor vliegen maakt iedereen gelijk’
  PREMIUM

  Sallandse zwevers voelen zich al 50 jaar zo vrij als een vogel: ‘De passie voor vliegen maakt iedereen gelijk’

  Aeroclub Salland bestaat dit jaar een halve eeuw. De 200 leden vormen eerder een hechte gemeenschap dan een vereniging. Vanaf het voorjaar tot en met de late zomer wonen er zweefvliegers uit het hele land praktisch op het verenigingsterrein in Lemelerveld. ,,Het is een club van alle rangen en standen, maar met een gezamenlijke passie: vliegen’’, zegt Henry van Ommen, die al 48 jaar lid is.
 2. Raalte stelt half miljoen euro beschikbaar voor starters op woningmarkt: ‘Kan net het verschil maken bij aankoop huis’
  PREMIUM

  Raalte stelt half miljoen euro beschik­baar voor starters op woning­markt: ‘Kan net het verschil maken bij aankoop huis’

  Starters moeten meer kans maken op de woningmarkt, vindt de gemeente Raalte. Daarom wil Raalte een half miljoen euro beschikbaar stellen voor startersleningen. Tegen aantrekkelijke voorwaarden krijgen starters zo een beetje extra budget voor de aankoop van een woning. ,,We willen het een jaar proberen, om te kijken of er animo voor is’’, zegt woonwethouder Wout Wagenmans.
 3. Jongeren ‘ijsfeestje’ in Heeten krijgen thuis bezoek. Burgemeester: ‘Alle schijn van dat dit georganiseerd was’
  PREMIUM

  Jongeren ‘ijsfeestje’ in Heeten krijgen thuis bezoek. Burgemees­ter: ‘Alle schijn van dat dit georgani­seerd was’

  De burgemeester van de gemeente Raalte, Martijn Dadema, baalt ervan dat jongeren uit Heeten afgelopen weekeinde met een aanhanger vol speakers en bier een feestje hielden. Op het ijs van het Overijssels Kanaal hebben buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en politieagenten ongeveer honderd jongeren aangetroffen. Het is niet de eerste keer dat jongeren uit Heeten coronaregels aan hun laars lappen. ,,Van een aantal jongeren hebben we de namen en we gaan bij ze langs.”
 4. Weteringen tussen Heeten en Deventer krijgen opknapbeurt: waarom is dat zo nodig?
  PREMIUM

  Weteringen tussen Heeten en Deventer krijgen opknap­beurt: waarom is dat zo nodig?

  De Soestwetering en Breebroeksleiding tussen Heeten en Deventer voldoen niet aan Europese eisen voor de waterkwaliteit. Daarom worden de twee weteringen de komende tijd grondig aangepakt. Zo moeten de vissen stuwen beter kunnen passeren en zullen verbeterde oevers zorgen voor meer schaduw. Omgevingsmanager Gert-Jan Pool, van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta), legt uit waarom deze werkzaamheden nodig zijn.
 1. de Stentor Nieuws Update: bioscoop in Harderwijk toch ‘open’ en trucker houdt het hoofd koel
  Play

  de Stentor Nieuws Update: bioscoop in Harderwijk toch ‘open’ en trucker houdt het hoofd koel

  8 maart
 2. Reacties in Londen: 'Meghan had moeten blijven en vechten'
  Play

  Reacties in Londen: 'Meghan had moeten blijven en vechten'

Salland