Breun Breunissen is de nieuwe wethouder in Raalte. Voorheen zat hij in het dagelijks bestuurder van het Waterschap Drents Overijsselse Delta.
Volledig scherm
PREMIUM
Breun Breunissen is de nieuwe wethouder in Raalte. Voorheen zat hij in het dagelijks bestuurder van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. © Paul Nolens

Nieuwe wethouder in Raalte: Breun Breunissen neemt plek in van vertrokken Van der Heide

In iets meer dan een maand tijd heeft BurgerBelangen Raalte een opvolger gevonden voor de vertrokken wethouder Sylvia van der Heide: Breun Breunissen. Hij vult de positie in van Van der Heide, die noodgedwongen na drie maanden al moest stoppen met haar wethouderschap door gezondheidsredenen.

  1. Deze inwoners van Raalte kunnen een extraatje tegemoet zien voor de torenhoge energierekeningen
    PREMIUM

    Deze inwoners van Raalte kunnen een extraatje tegemoet zien voor de torenhoge energiere­ke­nin­gen

    Om inwoners uit Raalte tegemoet te komen in de energiecrisis, trekt de gemeente extra geld uit. Waar het Rijk sowieso al besloot om de huidige energietoeslag van 800 euro naar 1300 euro te verhogen, doet Raalte daar nog een schepje bovenop. Inwoners die net buiten de inkomenseis vallen, kunnen alsnog aanspraak maken op honderden euro’s. ,,Maar het probleem is dat we nog niet iedereen weten te bereiken’’, zegt wethouder Gerria Toeter.