Volledig scherm
© Thinkstock

NK voor bestuurders in Raalter crossloop

RAALTE - Outdoorbedrijf Omni Mobilae tussen Raalte en Heino vormt op zondag 12 februari het decor voor het NK Cross voor bestuurders. Die cross maakt onderdeel uit van de 5e Echte Bakker Jorink Crossloop van het Sallands Crosscircuit.

Meer dan 2500 bestuurders van Nederlandse gemeenten, provincies, waterschappen en landelijke politici zijn uitgenodigd om mee te doen aan deze eerste editie van de NK Cross voor bestuurders. Ze kunnen kiezen uit 5 en 10 kilometer, waarbij het parcours 85 procent onverhard is. .

Het NK Cross voor bestuurders is een initiatief van twee enthousiaste hardlopers uit de gemeente Raalte: Overijssels gedeputeerde Eddy van Hijum en burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland