Volledig scherm
© Thinkstock

Nut & Genoegen uit Raalte viert 75-jarig bestaan

RAALTE/MARIËNHEEM - Donderdag staat sportzaal 't As-spel in Mariënheem vol met de mooiste kleindieren van Nut & Genoegen uit Raalte. Met die jubileumshow viert de vereniging haar 75-jarig bestaan.

"In 1941 begon onze club. Ja, tijdens de Tweede Wereldoorlog!", vertelt secretaris Gerard Hegteler. "Dat is ook niet zomaar, want alleen bij een vereniging kreeg je voedselbonnen voor je dieren. Er zijn toen zelfs clubshows gehouden!" Op het hoogtepunt had Nut & Genoegen 150 leden. Nu zijn dat er zo'n 52.

Donderdag en vrijdag is de show van 09.00 tot 22.00 uur te zien, op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Op vrijdag opent burgemeester Martijn Dadema om 19.30 uur officieel de show.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland