Volledig scherm
Een lid van de Zwabberaars uit Raalte ontstak in woede na een opmerking en sloeg een lid van de Dondermadeurs uit Broekland met een plastic bierpul. Daarop vlogen de verenigingen elkaar in de haren. © Alexas_Fotos / Pixabay

Oktoberfeest Raalte ontaardt in massale matpartij

Het Oktoberfeest van de zeven carnavalsverenigingen uit de gemeente Raalte is vrijdagavond in Heino ontaard in een massale matpartij. Een inwoner van Broekland moest in het ziekenhuis in Zwolle een bloedende hoofdwond boven een oor laten hechten nadat hij met een plastic bierpul was geslagen.

De ruzie begon rond 22.15 uur met een aanvaring tussen twee feestgangers in de Heinose horecagelegenheid Bij Ne9en. Een lid van de Zwabberaars uit Raalte ontstak in woede na een opmerking van een lid van de Dondermadeurs uit Broekland en sloeg hem vervolgens met een bierpul. 

Massaal

Daarop vlogen beide carnavalsverenigingen elkaar in de haren. Er raakten zeker veertig mensen met elkaar slaags op straat. De gastheren van de Sökkestoppers probeerden tevergeefs om de gasten uit elkaar te halen en liepen zelf ook rake klappen op.

De politie, die met vier wagens uitrukte, bracht de gemoederen uiteindelijk rond 22.45 uur tot bedaren. Het feest werd beëindigd. De zeven carnavalsverenigingen gaan binnenkort met elkaar in gesprek om soortgelijke toestanden in de toekomst te voorkomen. Ze tekenen beurtelings voor de organisatie van het jaarlijkse regiofeest.

Salland