Wispels Bloemenshop is een van de winkels die het meest recent in het centrum van Raalte kwam. Hiervoor stond het eventjes leeg na het vertrek van D-Reizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wispels Bloemenshop is een van de winkels die het meest recent in het centrum van Raalte kwam. Hiervoor stond het eventjes leeg na het vertrek van D-Reizen. © Ronald Hissink

Ondanks lichte afname van winkels, staat centrum Raalte er goed voor: ‘Beetje leegstand is gezond’

Hoewel de leegstand in het centrum van Raalte de afgelopen jaren licht toenam, staat het dorpshart er goed voor. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken die zijn gedaan naar de vitaliteit van het centrum. De impact van corona is gering en ‘grote jongens’ als KiK en Norah vonden dit jaar hun weg naar Raalte. ,,Het centrum is niet alleen meer voor winkels. Ook voor beleving en wonen. Die ontwikkeling is goed om te zien’’, zegt Henny Zomer, van het Raalter Ondernemers Verbond.

 1. Gek van de stank, Raalter familie wint zaak tegen Staat en gaat nu tot gaatje: ‘Wij weg of varkensboer weg’
  PREMIUM
  38

  Gek van de stank, Raalter familie wint zaak tegen Staat en gaat nu tot gaatje: ‘Wij weg of varkens­boer weg’

  Erkenning voor wat ze zelf al twaalf jaar roepen: de overheid heeft de familie Pronk onvoldoende beschermd tegen stankoverlast van twee naastgelegen varkenshouderijen. De buren hebben volgens de rechtbank in Den Haag recht op een schadevergoeding, maar daar is het vader Theo (70) en zoon Roy (42) niet om te doen: ,,Met een zak geld verdwijnt de stank niet.’’
 2. Snelheidsaanpassingen op Raalterstraat Heino gaan door, maar er moet een jaar lang gemeten worden
  PREMIUM

  Snelheids­aan­pas­sin­gen op Raalter­straat Heino gaan door, maar er moet een jaar lang gemeten worden

  De omstreden snelheidsaanpassingen op de Raalterstraat in Heino gaan – zoals verwacht – door. Hoewel politieke partijen als Gemeentebelangen en de PvdA nog twijfels hebben of de aanpassingen effect hebben, gaat een groter deel van de weg van 80 naar 50 kilometer per uur en komt er andere belijning. Of deze ‘sobere’ maatregelen effect hebben, moet na een jaar blijken.