Onderzoek naar toekomst hartje Overijssel
Volledig scherm
Onderzoek naar toekomst hartje Overijssel © Gemeente Hellendoorn

Onderzoek gestart naar mooiste plekjes in hart van Overijssel

Inwoners van de gemeenten Raalte, Rijssen-Holten en Hellendoorn kunnen in een enquête van Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal aangeven wat zij belangrijk vinden in hun leefgebied. Het onderzoek maakt deel uit van de toekomst van hartje Overijssel.

 1. Hersentumoren bemoeilijken het leven van Hein uit Heino en tóch geniet hij al 13 jaar van elke dag
  PREMIUM
  1

  Hersentumo­ren bemoeilij­ken het leven van Hein uit Heino en tóch geniet hij al 13 jaar van elke dag

  Daar staat-ie, achterin de tuin bij zijn grootste passie: de duiven. Die hobby bouwt Hein van Gurp gedwongen af. Het gaat niet meer zoals vroeger. Een hersentumor maakt hem ernstig ziek. Maar door steeds uitgebreider onderzoek kan Hein samen met zijn gezin nog van alle kleine dingen in het leven genieten. Zondag wordt bij de Strijd van Salland geld ingezameld voor de genezing van hersentumoren. ,,Hoe veel mensen dit initiatief ondersteunen is hartverwarmend.’’
 2. Veel goud, zilver en brons voor de Sallandse Sportploeg op de Special Olympics en... een pechvogel
  PREMIUM

  Veel goud, zilver en brons voor de Sallandse Sportploeg op de Special Olympics en... een pechvogel

  Stapels medailles en vooral een heel voldaan gevoel. Dat is de oogst van de Sallandse Sportploeg op de Special Olympics afgelopen weekeinde in Twente. De G-sporters, sporters met een verstandelijke beperking, deden mee in het voetbal, handbal en zwemmen op deze aangepaste Spelen. En net als op de echte Spelen waren er hier naast goud, zilver en brons ook discussies over regels en scheidsrechters en een pechvogel.

Salland