Cultuurboerderij Strunk.
Volledig scherm
PREMIUM
Cultuurboerderij Strunk. © Foto Hissink

Onderzoeker en ex-projectleider doen boekje open over extern onderzoek naar Strunk-debacle Raalte

Voor het eerst sinds het Strunk-debat eind april werd er in het gemeentehuis in Raalte openbaar gesproken over het mislukte project om de cultuurboerderij nieuw leven in te blazen. Wethouder Wout Wagenmans hield destijds zijn kaken op elkaar over zijn rol in het proces en gaf weinig informatie prijs, wat hem op een motie van wantrouwen kwam te staan. Om alles op een rijtje te zetten schreef de gemeente een onafhankelijk onderzoek uit met de vraag hoe het zo ver kon komen. Het blijkt een opmaat naar een vurig politiek debat, begin juli.

0 reacties

 1. Jan uit Raalte (71) heeft monstertocht over 100 Franse bergen volbracht: ‘Nu is er rust in mijn hoofd’
  PREMIUM

  Jan uit Raalte (71) heeft monster­tocht over 100 Franse bergen volbracht: ‘Nu is er rust in mijn hoofd’

  De Mont Ventoux, de Galibier, de Tourmalet. Namen die de harten van wielerliefhebbers sneller doen kloppen. Jan Viscaal uit Raalte heeft ze allemaal gezien én beklommen, als onderdeel van de Honderd Cols Tocht. Afgelopen vrijdag fietste hij de laatste etappe van de tocht van ruim 4000 kilometer dwars door Frankrijk. ,,Het uitzicht, de natuur, het ruige landschap. Ik kan er geen genoeg van krijgen.’’
 2. Gifplantje Jacobskruiskruid baart CDA Raalte zorgen: ‘Dieren worden ziek, met zelfs de dood tot gevolg’
  PREMIUM

  Gifplantje Jacobs­kruis­kruid baart CDA Raalte zorgen: ‘Dieren worden ziek, met zelfs de dood tot gevolg’

  Het is een relatief nieuw fenomeen in de natuur, dat langzamerhand voor meer problemen zorgt: het Jacobskruiskruid. Het giftige plantje rukt steeds meer op in de bermen en weilanden. Het kruid van de bloem bevat dusdanig veel giftige stoffen, dat het voor koeien, paarden en zelfs mensen gevaarlijk is. CDA Raalte hoopt dat de gemeente met een ander beheerplan komt om de verspreiding tegen te gaan.

Salland