Volledig scherm
De kleine veearts Sofie (3) uit Lierderholthuis is een ware hit op internet. © Still uit filmpje

Onverschrokken Sofie (3) trekt 43 miljoen kijkers met geboorte lammetje

VideoLiederholthuis - ,,Nou is 'ie leeg papa'', die woorden van de 3-jarige Sofie gaan de hele wereld over. Het filmpje waarin is te zien hoe Sofie uit Lierderholthuis een lammetje op de wereld helpt is al 43 miljoen keer op de Facebook van website Dumpert geopend en 637.350 gedeeld.

Nog geen week geleden werd het filmpje online gezet. De kleine Sofie, gekleed in een stoere bodywarmer, helpt een schaap bij de bevalling. Alle macht trekt ze aan de beentjes van het lammetje tot het geboren wordt. Op de achtergrond klinkt veel gemekker en is de coachende stem van haar vader Christian te horen. Als ze het neusje van het lammetje heeft gecontroleerd vraagt haar vader of er misschien nog een in de buik zit. Sofie gaat met haar handen het schaap weer in om dan het inmiddels legendarische 'nou is 'ie leeg' uit te spreken.  Hoe ze in landen als Azerbeidzjan en Ecuador  tegen deze tekst aankijken is nu de vraag. Want ook daar wordt het filmpje met de onverschrokken Sofie bekeken.

Het was niet de eerste keer dat Sofie hielp bij de bevalling van een lammetje. Het is aan twee stagiaires van het boerenbedrijf te danken dat deze bevalling wel is gefilmd. Op internet zijn meer filmpjes te vinden met kinderen die een lammetje ter wereld helpen brengen. Zo trok de Engelstalige Lilly in 2016 een boreling uit een schaap. Ze deed er echter aanmerkelijk langer over dan Sofie en zei vol trots: ,,I got it!'' 

Salland