Volledig scherm
PREMIUM
De voldoening is groot bij de groep van het Carmel College, nadat ze de top van de Mont Ventoux heeft gehaald. © Eigen foto

Onwerkelijk, maar ze deden het

Kippenvel hadden ze, een voor een, toen ze de laatste van dertien bochten hadden bedwongen. De twaalf leerlingen van het Carmel College trotseerden de Mont Ventoux en haalden 10.647 euro op voor Stichting ALS.

Ze mogen enorm trots zijn op zichzelf. De twaalf leerlingen die vorige week onder begeleiding van leerkrachten Linda, Alex en Jeroen de top van de Mont Ventoux hebben bereikt. Het gros van de tien jongens en twee meisjes had nog nooit op het zadel van een racefiets gezeten. Laat staan de reus van de Provence beklommen. Maar voor een goed doel wilden ze zich wel in het zweet trappen. Ook al kost het de 15- en 16-jarigen maanden trainen. Eerst op spinningfietsen in sportscholen, later op de echte buitenfiets. ,,Waarmee we het klimmen op de Holterberg hebben geoefend'', vertelt Sven. ,,Dat was pittig.''

 1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
  PREMIUM

  Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

  In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte, aan de Varkensmarkt.
 2. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

  Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

  Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

Salland