Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Ook dit jaar weer kledingbon van gemeente Raalte voor kinderen van ouders met een laag inkomen

Kinderen in de gemeente Raalte die opgroeien in een gezin met een laag inkomen, krijgen ook dit jaar een kledingbon. De fashioncheque wordt beschikbaar gesteld door de gemeente. Leergeld Salland reikt de kledingbon uit.

 1. Slepende kwestie tussen Raalte en buren varkensboer bereikt de lokale politiek: ‘Schrijnend verhaal’
  PREMIUM
  5

  Slepende kwestie tussen Raalte en buren varkens­boer bereikt de lokale politiek: ‘Schrijnend verhaal’

  De familie Pronk wil al meer dan tien jaar dat de gemeente Raalte optreedt tegen geluid- en stankoverlast van twee varkensbedrijven, vlak naast hun woonboerderij aan de Raarhoeksweg. De kwestie heeft nu ook politieke aandacht. Lokaal Alternatief (LA) wil de onderste steen boven. ,,Dit hoort bij mijn taak als volksvertegenwoordiger’’, zegt LA-voorman Egbert den Daas.
 2. Broekland ‘wint’ geld voor plannen dorpshuis in vrijkomende kerk: ‘Nu gaan we het doen ook’
  PREMIUM

  Broekland ‘wint’ geld voor plannen dorpshuis in vrijkomen­de kerk: ‘Nu gaan we het doen ook’

  Om mooie plannen voor hun Marcellinuskerk om te zetten in daden, was een groep Broeklanders naarstig op zoek naar geld. Een wedstrijd van de provincie Overijssel, waarbij de beste drie ideeën voor het herbestemmen van vrijkomende kerken 25.000 euro krijgen, kwam precies op het juiste moment. De Broeklanders dienden hun plan in en tot hun grote geluk eindigden ze in de top-3. ,,Dit is een flinke steun in de rug.’’

Salland