Cafe d' Olde Wettering in Lierderholthuis ging afgelopen maandagmiddag in vlammen op.
Volledig scherm
PREMIUM
Cafe d' Olde Wettering in Lierderholthuis ging afgelopen maandagmiddag in vlammen op. © News United / Arnold Roolvink

Oorzaak van cafébrand Lierderholthuis nooit meer te achterhalen, inzameling gestart voor bewoner Tom (21)

Het is niet meer te achterhalen waardoor de brand in café d’Olde Wettering is ontstaan. Dat laat de politie weten. Na onderzoek is bevestigd dat het in ieder geval niet om brandstichting gaat. Bij de brand raakte Tom Hartman (21), bewoner van de woning boven het café, alles kwijt. Omdat hij geen inboedelverzekering heeft, krijgt hij geen geld. Een inzamelingsactie moet hem een flinke steun in de rug geven. 

 1. Beste Zangers-kandidaat uit Raalte weggeblazen door verrassende cover in het Sallands: ‘God, wat mooi!’
  video
  1

  Beste Zan­gers-kandidaat uit Raalte weggebla­zen door verrassen­de cover in het Sallands: ‘God, wat mooi!’

  De tweede aflevering van het muziekprogramma De Beste Zangers stond gisteravond in het teken van Raaltenaar Hendrik Jan Bökkers. De zanger en zijn band maken voornamelijk muziek in het Sallands, een streektaal die niet veel deelnemers eigen is. Toch waagde een enkeling de sprong. Vooral de versie van An de Kant van zangeres Karsu Dönmez bleek een schot in de roos.
 2. Het wonder van Lierderholthuis: hoe dit zwembad het huis van Andy en Daphne uit de brand hielp
  PREMIUM
  video

  Het wonder van Lierderhol­thuis: hoe dit zwembad het huis van Andy en Daphne uit de brand hielp

  Het drama in Lierderholthuis had veel groter kunnen zijn als de brandweer maandagmiddag geen uitzonderlijke prestatie leverde. Het woonhuis en het dorpshuis, dat aan het afgebrande café d’Olde Wettering vast zitten, zijn gespaard gebleven. Andy en Daphne Coers wonen nu naast het café, maar zijn de oud-eigenaren en woonden jarenlang boven de kroeg die in vlammen opging. Ze vertellen over hun geluk en waarom het zwembad de redding was.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Salland