Oost-Nederland werkt aan 50 nieuwe zonneparken: Invasie van de ‘energiecowboys’

videoOost-Nederland staat aan de vooravond van een explosieve groei van het aantal zonneparken. In hun zoektocht naar geschikte landbouwgronden storten projectontwikkelaars zich op het Oosten. In deze regio liggen vijftig concrete plannen klaar. Het landschap verandert er de komende jaren drastisch door. Omwonenden staan vaak met lege handen. ,,Als burgers zijn we vogelvrij, overgeleverd aan de grillen van energiecowboys.”

 1. Het Buitenhuys in Heino belde vaste gasten op voor laatste avondmaal: ‘Van vakantie teruggekomen’
  PREMIUM

  Het Buitenhuys in Heino belde vaste gasten op voor laatste avondmaal: ‘Van vakantie teruggeko­men’

  Normaal gesproken is Het Buitenhuys in Heino iedere woensdag gesloten, maar speciaal voor de voorlopig laatste restaurantavond gooit de eetgelegenheid de deuren open. Eigenaresse Inge Koning-Neppelenbroek verliet halsoverkop haar vakantieadres. Het personeel belde alle vaste gasten op met de vraag of ze tóch nog één avond wilden genieten. ,,We zitten helemaal vol, prachtig.”
 2. Luttenbergse Cindy Hobert maakt kans op Viva-award: ‘Ik ben vereerd, maar het gaat om wat we doen en niet om mij’
  PREMIUM

  Luttenberg­se Cindy Hobert maakt kans op Vi­va-a­ward: ‘Ik ben vereerd, maar het gaat om wat we doen en niet om mij’

  Cindy Hobert is volgens vrouwenblad Viva een uitblinker in haar vakgebied: de zorg. De 46-jarige Luttenbergse is daarom genomineerd voor de Viva400 Award (zie kader). Die nominatie verrast de bedenker van OZOverbindzorg, haar uitvinding om patiënten, familie en mantelzorgers met artsen en andere zorgverleners te laten communiceren. En ze is er ook best trots op. ,,Maar het gaat niet om mij, maar om wat we doen.’’
 1. Zeker drie doden bij terreuraanslag in Nice
  Play

  Zeker drie doden bij terreuraan­slag in Nice

 2. Buurt geschrokken om doodgeslagen man (73)
  Play

  Buurt geschrok­ken om doodgesla­gen man (73)

Salland