Op deze manier vertoef je coronaproof bij speelparadijs De Flierefluiter in Raalte

VIDEOSpelen, zwemmen en dieren knuffelen bij De Flierefluiter in Raalte. Een van de grootste speelparadijzen van Overijssel mocht op Hemelvaartsdag, na een maandenlange sluiting, weer open. Een betere dag om te heropenen was er niet, want door het zonnige weer waren alle dagkaarten binnen een dag de deur uit. Eigenaar Erwin Pronk gaf een rondleiding in ‘zijn’ aangepaste speelparadijs.

 1. Biodiversiteit in Salland versterkt met aangelegde glooiing: ‘Een eenvoudig idee dat heel mooi kan uitpakken’
  PREMIUM

  Biodiversi­teit in Salland versterkt met aangelegde glooiing: ‘Een eenvoudig idee dat heel mooi kan uitpakken’

  Graaf honderd vierkante meter grond af en laat de afgegraven grond naast het gat liggen. Wat je daarmee creëert? Een microklimaat. Met hoog en droog en laag en nat. Ideaal voor de biodiversiteit. Met dit idee heeft een groep inwoners van Broekland, aangevoerd door hovenier Guus Schutte, 25.000 euro binnengeharkt, om op 35 plekken dit soort glooiingen aan te brengen in Raalte en Olst-Wijhe.
 2. Opluchting bij jubileumeditie motorrace op legendarische Luttenbergring: 'Had geen twee weken later moeten zijn’
  PREMIUM
  VIDEO

  Opluchting bij jubileume­di­tie motorrace op legendari­sche Luttenberg­ring: 'Had geen twee weken later moeten zijn’

  Vijftig jaar na de eerste race op de Luttenbergring klonk zaterdag weer het geluid van racende motoren rond het Sallandse dorp. Het zijn niet meer de wereldtoppers die over het stratencircuit bij Luttenberg razen, maar voor liefhebbers van gemotoriseerde tweewielers was het toch volop genieten. Dat het überhaupt door kon gaan, was al een overwinning voor de organisatie.

Salland