Volledig scherm
De verbouwing van de Werfhorst, het voormalige kantorengebouw aan de Botermakerstraat in Raalte, is in volle gang. © Gerard Vrakking

Operatie de Werfhorst Raalte verloopt naar wens

Het voormalige kantorengebouw de Werfhorst aan de Botermakerstraat in Raalte ondergaat een metamorfose. Het pand, waarin onder meer de Stentor was gehuisvest, wordt omgetoverd tot een appartementengebouw. SallandWonen laat het aannemersbedrijf Valk uit Daarle het onderkomen ombouwen tot een complex voor veertien appartementen.

De woonruimtes zijn geschikt voor bewoners van alle leeftijden. Ook minder-valide huurders kunnen er hun nieuwe woonstek krijgen. Voor mensen in een rolstoel zullen in het appartementengebouw geen onneembare hindernissen opdoemen.

Pelletkachel

Elk appartement wordt voorzien van een eigen privé-buitenruimte: een balkon of een loggia. Met zonnepanelen op het dak wordt elektriciteit opgewekt. Om het in het gebouw warm te stoken, komt er een pelletkachel te staan.

De verbouwing van de Werfhorst is volgens Hans Schriemer, manager vastgoed bij SallandWonen, in maart begonnen. Evenals het aannemersbedrijf Valk verwacht de verhuurder dat het appartementencomplex vóór de kerst wordt opgeleverd, zegt hij. ,,Met de werkzaamheden zitten we goed op schema. Na de zomervakantie zullen we de woningen toewijzen.’’

Salland