Het Carmel College Salland in Raalte
Volledig scherm
PREMIUM
Het Carmel College Salland in Raalte © Eigen foto

Oproep aan scholen na voorval met Raalter leerling: ‘Denk aan keurmerk Alcoholvrije School’

Laat scholen duidelijk stellen dat ze een Alcoholvrije School zijn. Zowel naar de ouders als de leerlingen toe. Zegt directeur Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP na het voorval met de leerling uit Raalte, die op een schoolexcursie alcohol dronk en onwel in het ziekenhuis belandde.

Scholen dienen volgens directeur Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP ook klare wijn te schenken over de sancties. Maatregelen die volgen als jongeren zich toch bezondigen aan het nuttigen van alcohol. ,,De leerling die alcohol heeft gedronken, bijvoorbeeld laten blazen. Of de leerling naar huis sturen.’’ 

  1. Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’
    PREMIUM

    Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’

    Rita van Dijk uit Zwolle is woest op de gemeente Raalte. De gemeente ruimt het graf van haar overleden man en dochter in Heino, omdat de termijn van dertig jaar verloopt. Van Dijk claimt grafrechten voor onbepaalde tijd te hebben. Raalte vindt het een verdrietige situatie, maar zegt dat wat er destijds met haar is besproken nooit is vastgelegd. ,,Nu maakt u, dertig jaar later, wederom fouten.”

Salland