Volledig scherm
PREMIUM
Het Carmel College Salland in Raalte © Eigen foto

Oproep aan scholen na voorval met Raalter leerling: ‘Denk aan keurmerk Alcoholvrije School’

Laat scholen duidelijk stellen dat ze een Alcoholvrije School zijn. Zowel naar de ouders als de leerlingen toe. Zegt directeur Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP na het voorval met de leerling uit Raalte, die op een schoolexcursie alcohol dronk en onwel in het ziekenhuis belandde.

Scholen dienen volgens directeur Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP ook klare wijn te schenken over de sancties. Maatregelen die volgen als jongeren zich toch bezondigen aan het nuttigen van alcohol. ,,De leerling die alcohol heeft gedronken, bijvoorbeeld laten blazen. Of de leerling naar huis sturen.’’ 

  1. Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten
    PREMIUM
    video

    Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlech­ten

    Een vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet? Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Salland