Volledig scherm
PREMIUM
Ouders in Raalte en Olst-Wijhe die in een echtscheiding liggen, kunnen tijdelijk wonen in een zogeheten Parentshouse in Raalte. © Bob op 't Land

Opvanghuis in Raalte voor ouders in echtscheiding

Ouders in Raalte en Olst-Wijhe die in een echtscheiding liggen, kunnen tijdelijk wonen in een zogeheten Parentshouse in Raalte. Het onderkomen is eveneens bestemd voor samenwonende ongehuwde stellen, die afkoersen op een relatiebreuk, en duo’s die een time-out inlassen voor hun relatie. Ook voor hen geldt dat ze minderjarige kinderen hebben en een zelfstandige woonruimte zoeken.

Voor het Parentshouse in Raalte is het oog gevallen op een royale eengezinswoning in een woonwijk. Een gebouw waarin vijf bewoners hun intrek kunnen nemen. Om welk pand het gaat, blijft geheim. ,,Om de privacy van de bewoners te beschermen’’, licht wethouder Gerria Toeter van Raalte toe.

  1. 5 jaar na het huwelijk van sport & cultuur in Nieuw Heeten: Een romantische verbintenis of een verstandshuwelijk?
    PREMIUM

    5 jaar na het huwelijk van sport & cultuur in Nieuw Heeten: Een romanti­sche verbinte­nis of een verstands­hu­we­lijk?

    De multifunctionele accommodatie De Belte in Nieuw Heeten bestaat vijf jaar. Jonkheer Sport en Vrouwe Cultuur werden door toenmalig burgemeester Piet Zoon van Raalte symbolisch in de echt verbonden op 10 oktober 2014. Hoe is het nu, na vijf jaar huwelijk, met de liefde, het huis en de hypotheek? Is er ruis in de relatie, hoe ziet de toekomst eruit en is het eerste lustrum aanleiding voor een feestje?

Salland