Ontwerp van de Poort van Raalte, een bemand tankstation met wasstraat en tankshop en een kantoor voor de regionale brandstoffenhandel van OQ Value.
Volledig scherm
Ontwerp van de Poort van Raalte, een bemand tankstation met wasstraat en tankshop en een kantoor voor de regionale brandstoffenhandel van OQ Value. © OQ Value

OQ Value begint met tankstation aan zuidkant Raalte

OQ Value begint nog voor het eind van het jaar met de voorbereidingen van de bouw van een tankstation met wasstraat en winkel bij de zuidelijke entree van Raalte. Volgens plan opent het uitgebreide tankstation in de tweede helft van volgend jaar. 

Dat heeft het bedrijf in brandstoffen en smeermiddelen bekend gemaakt. Naast een bemand tankstation, een automatische wasstraat en een shop komt er ook een verkoopkantoor voor de regionale brandstoffenhandel van OQ Value. 

 Het tankstation komt op het terrein van het voormalige Recreatiecentrum Raalte aan de Nieuwe Deventerweg. Voor de bouw zijn eerst sloopwerkzaamheden nodig. Die beginnen nog voor het eind van het jaar.

Quote

Het is tijd om op die plek iets moois te creëren’’

Gerard Jansen Holleboom, Opdrachtgever OQ Value

OQ Value wil van het terrein tussen N348 en N332 naar Heeten een fraaie zuidelijke entree van Raalte maken, zegt eigenaar Gerard Jansen Holleboom uit Wijhe: ,,Op deze plek komen drie belangrijke wegen samen. Ik wil een plek creëren waar reizigers kunnen stoppen, waar je een broodje kunt eten en waar je je auto kunt wassen en voltanken. Dit terrein is te lang onberoerd gebleven. Het is tijd om er iets moois te creëren’’, zegt Jansen Holleboom, die de nieuwbouw De Poort van Raalte noemt.

OQ heeft Marten Jansen van Marten Ontwerpt uit Broekland gevraagd een ontwerp te maken voor het tankstation. In de toekomst komt er mogelijk ook een plek voor het opladen van elektrische auto’s.

  1. Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis
    PREMIUM

    Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis

    Een Cadillac Sedan De Ville van 6 meter lang uit 1958, een akoestische gitaar en Erwin Nyhoff. Dat is kort gezegd het rondreizende muzikale minicircus dat Corona Cadillac Concerts heet. De 47-jarige zanger/gitarist uit Heeten heeft zoals bijna alle muzikanten vanwege corona een leeggeveegde agenda. ,,Als de mensen niet naar Erwin Nyhoff kunnen komen, moet Erwin Nyhoff maar naar de mensen toe’’, zegt de oud-voorman van rockband Prodigal Sons.

Salland