Volledig scherm

Oud-raadslid CDA Raalte overleden

MARIËNHEEM - Henk Holtmaat uit Mariënheem, oud-raadslid van de gemeente Raalte, is in de nacht van woensdag op donderdag onverwacht overleden. Hij is 68 jaar geworden.

Dat maakte burgemeester Martijn Dadema donderdagmiddag bekend aan het begin van de algemene beschouwingen van de Raalter raad, waarna een moment van stilte in acht werd genomen.

Holtmaat was zestien jaar raadslid voor het CDA in de gemeente Raalte. Daarna werd hij bestuurslid van Waterschap Groot Salland, nu was hij lid van het algemeen bestuur van 'fusiewaterschap' Drents Overijsselse Delta, waarin hij gekozen werd met ruim 3800 voorkeursstemmen.

Oud raadslid Holtmaat was ook actief in de katholieke kerk. Sinds de vorming van de grote parochie Heilig Kruis in 2010 was hij secretaris van het parochiebestuur. In zijn woonplaats zette hij zich onder meer in voor een veiliger tracé van rijksweg N35, het liefst in de vorm van een rondweg om Mariënheem heen.

Holtmaat is echtgenoot van Lidy Holtmaat, raadslid voor de fractie van Gemeentebelangen Raalte. Het traditionele stamppotbuffet na afloop van de begrotingsvergadering raad is uit piëteit afgelast.

Salland