Volledig scherm
PREMIUM
Het oude hoofdgebouw van De Hartkamp is rijp voor de sloop, maar vleermuizen die huizen in de liftschacht dwarsbomen de plannen. De vliegende zoogdiertjes moeten er eerst uit verdreven worden. Dat project kan al met al nog wel een jaar duren. © Gerard Vrakking

Ouderen in Raalte woedend: vleermuizen dwarsbomen nieuwbouw zorghuis

Omdat er vleermuizen huizen, moet Carinova de sloop uitstellen van het vroegere hoofdgebouw van woonzorgcentrum De Hartkamp in Raalte. Tot woede van ouderen die snakken naar nieuw onderdak voor de dagbesteding. ,,Waarom zijn vleermuizen belangrijker dan mensen?’’, klaagt de 89-jarige Jopie Reinders.

De sloop van het uitgewoonde pand aan de Jan van Arkelstraat zou volgens de planning in april beginnen, maar eerst moeten de beschermde dieren een nieuwe hangplek vinden. Dat kan nog wel een jaar duren.

  1. Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten
    PREMIUM
    video

    Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlech­ten

    Een vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet? Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Salland