Volledig scherm
PREMIUM
Het ledental van het jubilerende ouderenkoor Vespertied uit Luttenberg blijft almaar dalen. Voorzitter Willie Mars en dirigent Diny Steenwelle vragen zich af of het koor het vijftigjarig bestaan zal halen. © Liselotte Kolthof

Ouderenkoor Vespertied uit Luttenberg vreest dat laatste jubileum aanbreekt

Het ouderenkoor Vespertied uit Luttenberg viert komende zondag zijn veertigjarig bestaan. De vreugde daarover wordt overschaduwd door de vrees dat dit tevens het laatste jubileum zal zijn. Het aantal leden kalft almaar af. De vraag is wanneer het aftellen stopt en de stilte begint.

Laat duidelijk gezegd en geschreven zijn dat de vrouwen en mannen van Vespertied nog wekelijks veel plezier beleven aan het samenzijn en door de komende jubileumviering extra gemotiveerd zijn om zondag Gods lof te zingen in de Heilige Corneliuskerk (aanvang 10.30 uur). Toch kunnen dirigent Diny Steenwelle (72) en voorzitter Willie Mars (67) niet louter zegeningen tellen. Zij moeten op basis van de harde cijfers een somber toekomstbeeld schetsen. Hoeveel jaren duurt Vespertied nog?

 1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
  PREMIUM

  Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

  In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte, aan de Varkensmarkt.
 2. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

  Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

  Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

Salland