Volledig scherm
PREMIUM
Het ledental van het jubilerende ouderenkoor Vespertied uit Luttenberg blijft almaar dalen. Voorzitter Willie Mars en dirigent Diny Steenwelle vragen zich af of het koor het vijftigjarig bestaan zal halen. © Liselotte Kolthof

Ouderenkoor Vespertied uit Luttenberg vreest dat laatste jubileum aanbreekt

Het ouderenkoor Vespertied uit Luttenberg viert komende zondag zijn veertigjarig bestaan. De vreugde daarover wordt overschaduwd door de vrees dat dit tevens het laatste jubileum zal zijn. Het aantal leden kalft almaar af. De vraag is wanneer het aftellen stopt en de stilte begint.

Laat duidelijk gezegd en geschreven zijn dat de vrouwen en mannen van Vespertied nog wekelijks veel plezier beleven aan het samenzijn en door de komende jubileumviering extra gemotiveerd zijn om zondag Gods lof te zingen in de Heilige Corneliuskerk (aanvang 10.30 uur). Toch kunnen dirigent Diny Steenwelle (72) en voorzitter Willie Mars (67) niet louter zegeningen tellen. Zij moeten op basis van de harde cijfers een somber toekomstbeeld schetsen. Hoeveel jaren duurt Vespertied nog?

  1. Overweldigende steun in de rug tijdens Strijd van Salland
    PREMIUM

    Overweldi­gen­de steun in de rug tijdens Strijd van Salland

    Strijd van Salland op Sportpark de Kampen in Heino begon zondag met een indrukwekkende stilte. In gebaar, tijdens het moment waarop werd stilgestaan bij het doel van het evenement. Daarbij ging een groot hart met de tekst ‘Tussen hemel en aarde’ voor even de lucht in. En in woord, tijdens het nummer Doodse Stilte. Rocker Hendrik Jan Bökkers zong het gevoelvol met een rauw randje. Voorlopige opbrengst: zowat een ton aan euro's voor het goede doel.

Salland