Volledig scherm
Co Besselsen doet in Hart van Nederland zijn verhaal na de overval in november vorig jaar.

Overval Summercamp in Hart van Nederland

HEINO - In het SBS-programma Hart van Nederland is vanavond aandacht besteed aan de brute overval op Co Besselsen, de 74-jarige oprichter van Summercamp Heino. Besselsen werd vorige week woensdag op het vakantiekamp overvallen en mishandeld door twee overvallers.

Besselsen kreeg een pistool tegen zijn hoofd en werd geschopt en geslagen. De overvallers gingen er vandoor toen Besselsen erin slaagde om het alarm te activeren. De buit bestond uit waardeloze papieren en een kapot fototoestel. De politie IJsselland heeft een rechecheteam op de zaak gezet.

In de uitzending van Hart van Nederland vertelt Besselsen zelf over de toedracht van de overval. Er worden beelden getoond van Summercamp Heino waar jaarlijks tienduizenden jongeren uit binnen- en buitenland vakantie vieren. Besselsen hield een hersenschudding, gekneusde ribben en diverse verwondingen over aan de brute overval.

Tegenover de Stentor meldde hij vandaag monter dat hij het trauma toch redelijk van zich heeft kunnen afzetten. ,,Ik slaap weer goed. Maar ik hoop echt dat de daders gepakt worden.''

 1. Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenksteen, mede dankzij een anonieme gulle gever
  PREMIUM

  Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenk­steen, mede dankzij een anonieme gulle gever

  Heinoër Flip Jonkman is een gelukkig mens. Er komt aan de Zwolseweg een door hem zo vurig gewenste herdenkingssteen voor vijf Canadese soldaten. Vier van hen kwamen om bij een aanslag tijdens de bevrijding aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Eén overleefde die ternauwernood. Op 12 april, exact 75 jaar na die dag, wordt de steen geplaatst aan de Zwolseweg. Mede dankzij een anonieme gulle gever die de 73-jarige Jonkman te hulp schoot.
 2. Verdachte van brandstichting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest
  PREMIUM
  Video

  Verdachte van brandstich­ting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest

  De voormalige bewoner van een uitgebrand huis aan de Reiger in Raalte blijft in elk geval nog tot 24 maart in voorarrest zitten op verdenking van brandstichting. Dat heeft de rechtbank besloten. Op die datum staat de inhoudelijke zitting gepland, hoewel het de vraag is of het er dan van zal komen: er moet nog een psychiater over de geestestoestand van de 43-jarige Laurens B. rapporteren.

Salland