Frans en Hein van Oldeniel uit Heeten werden vorig jaar overvallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans en Hein van Oldeniel uit Heeten werden vorig jaar overvallen. © Gerard Vrakking

Overvallers bejaarde broers in Heeten jarenlang de cel in

VIDEODe 30-jarige Sander van K. uit Zutphen en de 49-jarige Michael G. (wonend in Lelystad en Apeldoorn) zijn vandaag veroordeeld tot jarenlange celstraffen voor een gewelddadige overval op twee broers in Heeten. Van K. kreeg 7 jaar cel, omdat hij het brein achter de overval was. G. kreeg vijf jaar cel. Het vonnis is conform de eis van justitie.

De overval vond plaats op zaterdag 12 januari 2019.  Frans (73) en Hein (87) van Oldeniel werden bij de overval onder schot gehouden. De overvallers dwongen het jongste slachtoffer Frans op de grond te gaan liggen. Het andere slachtoffer Hein sliep al en werd ook onder schot gehouden. ,,Geld, geld, geld’’, riepen de overvallers. Ze maakten circa 4000 euro buit. De broers deden niet aan digitaal bankieren en hadden daarom veel contant geld thuisliggen. Toen de buit binnen was, lieten de daders de broers aan hun lot over. Zij sloten de broers op in hun slaapkamer en gingen ervandoor. De broers werden de volgende ochtend bevrijd door hun zus, die toevallig bij hen op bezoek kwam.

  1. Jonge diendertjes zetten Raalte op stelten in politieskelter: ‘Een echte agent maakte zelfs een foto’
    PREMIUM
    VIDEO

    Jonge diender­tjes zetten Raalte op stelten in polities­kel­ter: ‘Een echte agent maakte zelfs een foto’

    Overal in de buurt hoor je de toeters en sirenes en als je niet op de snelheid past word je misschien wel op de bon geslingerd door deze jongens. Neefjes Daan Haarsman (11), Ole IJsseldijk (9) en Jens IJsseldijk (11) hebben samen met hun opa Joop een skelter omgebouwd tot politiewagen. De skelter, voorzien van knipperlichten, sirenes en een accu, trekt veel bekijks. Zelfs van echte politieagenten.

Salland