Overvallers Raalte 'zochten ruim 2 ton cash'

VideoRuim twee ton aan contanten zochten overvallers in de woning van een alleenstaande vrouw aan de Dahliastraat in Raalte. De verdachten hielden zich volgens het Openbaar Ministerie (OM) bezig met een reeks overvallen in Oost-Nederland op handelaren in auto's en oud ijzer.

 1. Gemeente Raalte blundert: geheime informatie in beladen dossier sociaal werkbedrijf openbaar gemaakt
  PREMIUM

  Gemeente Raalte blundert: geheime informatie in beladen dossier sociaal werkbe­drijf openbaar gemaakt

  De gemeente Raalte maakt een pijnlijke fout in het dossier over de perikelen tussen de gemeente en sociaal werkbedrijf De Productie. Met een paar simpele klikken op de knop zijn gegevens uit vergaderverslagen, die geheim moesten blijven, openbaar gemaakt. Diverse fractievoorzitters lachen als boeren met kiespijn. ,,Het is een blunder van de bovenste plank’’, zegt Ben Nijboer (BB).
 2. Wethouder Van Loevezijn over situatie bij sociale werkplaats Raalte: ‘Ik had meer moeten doen’
  PREMIUM

  Wethouder Van Loevezijn over situatie bij sociale werkplaats Raalte: ‘Ik had meer moeten doen’

  De Raalter wethouder Jacques van Loevezijn (CDA) vindt zichzelf niet meer de juiste man om de situatie bij De Productie vlot te trekken. Dat de relatie met de dagelijkse leiding van het Raalter sociaal werkbedrijf in 2021 is gebrouilleerd, rekent hij zichzelf aan. Bovendien is het bestuur van Stichting Werk Raalte al ruim voordat de problemen de raadszaal bereikten uit elkaar gevallen en daar wist de raad niets vanaf.

Salland