Volledig scherm
© Catherine Yeulet/Thinkstock

Pand aan Zwolseweg in Laag Zuthem krijgt nieuwe bestemming

LAAG ZUTHEM - Dienstverlening Braakman BV aan de Zwolseweg 76 in Laag Zuthem wil zo spoedig mogelijk een kinderdagverblijf starten.

Ook heeft het bedrijf toestemming van het college om de huidige werkzaamheden van het bedrijf op die locatie te verrichten. Het gaat om specifieke bedrijfswerkzaamheden voor het leveren en aanbrengen van systeemplafonds, verwarmingsinstallaties en aardwarmteleidingssystemen.

Aan de Zwolseweg 76-78 in Laag Zuthem was van oudsher een gemengd agrarisch bedrijf gevestigd. De agrarische activiteiten zijn inmiddels beëindigd.

Het bestemmingsplan is nu gewijzigd door het college van burgemeester en wethouders, aangepast aan de 'vervolgfunctie', een meer specifieke bedrijfsbestemming.

Tegen het ontwerpwijzigingsplan waren geen bezwaren ingediend. Het college is bevoegd om de functiewijzing op de locatie door te voeren.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland